Politika

Vučić: Dogovorena nova velika nemačka investicija u Čačku

Komentari

Autor: Euronews Srbija

12/06/2023

-

12:14

Vučić: Dogovorena nova velika nemačka investicija u Čačku
Vučić: Dogovorena nova velika nemačka investicija u Čačku - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je novu, veliku nemačku investiciju u Čačku, navodeći da su dogovoreni detalji oko ulaganja 90 miliona evra u "greenfield" investiciju.

Vučić je na Instagram profilu "buducnostsrbijeav" naveo da su jutros u Predsedništvu Srbije dogovoreni poslednji detalji oko ulaganja i najavio da će do oktobra biti položen kamen temeljac za novu fabriku u automobilskoj industriji, koja će zaposliti 800 ljudi.

"Nova, velika nemačka investicija u Čačku. Jutros u Predsedništvu Srbije dogovoreni poslednji detalji oko ulaganja najmanje 90 miliona evra u "greenfield" investiciju, i to samo u prvoj fazi. Posebno zahvalan mojim saradnicima Jorgu Heskensu i Danilu Cicmilu na marljivom i posvećenom radu", napisao je Vučić.

Vućić je u video-poruci rekao da je ta nova nemačka investicija dobra vest ne samo za Čačak nego i za sva okolna mesta, i da je dobra vest i za Kragujevac zbog Univerziteta u tom gradu..

"Ljudima u centru Moravičkog okruga želim da saopštim važnu vest - da ćemo do oktobra položiti kamen temeljac za novu, izvanrednu, izuzetnu nemačku fabriku koja će zaposliti 800 ljudi sa veoma visokim platama za zaposlene. Pripada automobilskoj industriji", rekao je Vučić u video-poruci.

Predsednik Srbije je rekao i da će ta investicija mnogo značiti za dalji razvoj centralne i zapadne Srbije.

"Ostaje nam da radimo na ovakvim stvarima i imamo što više ovakvih vesti, jer mi za razliku od nekih koji traže deindustrijalizaciju, mi hoćemo da se industrijalizujemo, hoćemo da idemo napred i hoćemo da radimo. I čestitam ljudima u Čačku, cestitam svim građanima Srbije. Moramo da  se posvetimo ovome i Srbija hoće, može i mora napred", poručio je predsednik Vučić.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija