Politika

Drecun: Teren za jučerašnje hapšenje Priština pripremala danima

Komentari

Autor: RTS

14/06/2023

-

08:48

Drecun: Teren za jučerašnje hapšenje Priština pripremala danima
Milovan Drecun - Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik skupštinskog Odbora za KiM Milovan Drecun kaže da je teren za jučerašnje hapšenje na severu KiM i verovatno neka naredna koja su planirana u Prištini pripreman danima unazad.

"Aljbin Kurti je govorio o tome da je prilikom sukoba u Zvečanu bila neka kriminalna grupa, kako on kaže, koja je ubačena navodno iz Beograda. Govorili su o tome da ima nekakva civilna zaštita, da postoji nekakva srpska milicija i onda je on krenuo sa pričom da mora da se uspostavi vladavina prava, da te grupe koje su navodno odgovorne za ranjavanje vojnika Kfora moraju da budu uhapšene ili da se vrate u centralnu Srbiju", objasnio je Drecun za RTS.

Prema njegovim rečima, portparol Kfora Andrea Galijeni je izašao sa tezom da kosovska policija mora da uhapsi te "kriminalne bande“ koje su odgovorne, kako kaže, za ranjavanje pripadnika Kfora.

"Bilo je potpuno jasno nakon te izjave predstavnika Kfora da će uslediti ovakva akcija. Imao je i spisak ljudi koji treba da budu uhapšeni, da budu navodno identifikovani", istakao je Drecun.

Dodao je da je nakon toga Kurti objavio i pet tačaka njegovog plana za deeskalaciju situacije. Međutim, kako je rekao, dve prve tačke se odnose upravo na ta hapšenja.

Očekuje da će Kurti da nastavi sa ovom akcijom, jer ako se bude držao onog spiska, onda će se nastaviti nova hapšenja.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija