Politika

Uhapšen još jedan Srbin na severu Kosova zbog navodnog napada na novinare

Komentari

Autor: Tanjug

17/06/2023

-

18:44

Uhapšen još jedan Srbin na severu Kosova zbog navodnog napada na novinare
Uhapšen još jedan Srbin na severu Kosova zbog navodnog napada na novinare - Copyright Euronews/Vladislav Ćup

veličina teksta

Aa Aa

Pripadnici takozvane kosovske uhapsili su na Jarinju Dalibora Spasića, medicinskog tehničara iz Kosovske Mitrovice dok se sa maloletnom kćerkicom i suprugom vraćao iz centralne Srbije, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Kako se ističe, Kancelarija je odmah stupila u kontakt s porodicom i uhapšenom Daliboru obezbedila advokata.

U saopštenju se konstatuje da prištinske vlasti i ovim hapšenjem žele da izazovu novu krizu i destabilizaciju prilika na terenu i, pod plaštom nekakve borbe za prava medija, zapravo zastraše i proteraju Srbe sa Kosova i Metohije.

"Lažni ministar policije Dželjaj Svečlja ponovo je jednog Srbina proglasio zločincem, umesto da se izvini što je već uhapsio nevinog momka Nemanju Vlaškovića u Leposaviću pod lažnom optužbom da je fizički napao novinare što je notorna laž, kao i neosnovanog hapšenja Radoša Petrovića, Dušana Obrenovića i Miluna Milenkovića", navela je Kancelarija.

Kako se dodaje, ni Spasić nije nikakav kriminalac već zdravstveni radnik u bolnici u Kosovskoj Mitrovici koga sada Svečlja pokušava da kriminalizuje samo ako je popreko pogledao nekog novinara.

"Svečlja koji je poznat po prevrtanju Euleksovih vozila, a njegov gazda Kurti po bacanju suzavca i šok bombi i zatvaranju medija, najmanje imaju pravo da nekoga proglašavaju kriminalcima jer su oni patentirali nasilne i kriminalne metode na Kosovu i Metohiji", dodaje se u saopštenju.

Svečlja je prethodno potvrdio da je takozvana kosovska policija na Jarinju uhapsila Dalibora Spasića, tvrdeći da je napao albanske novinare na severu Kosova i Metohije.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija