Politika

Ustavnom sudu uložen zahtev za zaštitu zakonitosti u postupku protiv Trajkovića

Komentari

Autor: Tanjug

30/06/2023

-

14:37

Ustavnom sudu uložen zahtev za zaštitu zakonitosti u postupku protiv Trajkovića
Ustavnom sudu uložen zahtev za zaštitu zakonitosti u postupku protiv Trajkovića - Copyright Euronews/Vladislav Ćup

veličina teksta

Aa Aa

Posle odluke prištinskog Osnovnog suda da se Slađanu Trajkoviću iz Kosovske Mitrovice ponovo produži pritvor, njegov branilac Dejan Vasić izjavio je danas da je uložio zahtev za zaštitu zakonitosti Vrhovnom sudu Kosova jer se postupak vodi uz grubu povredu zakona. 

Vasić je za Tanjug istakao da je Trajkoviću veoma narušeno zdravstveno stanje.

"Specijalno tužilaštvo je sprovelo istragu bez dozvole da odbrana prisustvuje istražnim radnjama, što je gruba povreda zakona. Od samog početka, dakle, kršen je zakon u slučaju mog branjenika. Takođe, on je u veoma lošem zdravstvenom stanju, pa sam u skladu sa do sada primenjivanom praksom za krivična dela koja se Trajkoviću stavljaju na teret, zatražio od Vrhovnog suda Kosova ublažavanje mera, a takođe sam uložio i zahtev istom sudu za zaštitu zakonitosti", rekao je Vasić. 

Trajković je uhapšen polovinom decembra prošle godine zbog navodnog ratnog zločina na KiM, a nakon što je kao aktivni pripadnik  kosovske policije napustio službu, u vreme kada su to učinili i svi Srbi sa severa pokrajine. 

On je, kako je ranije rekla njegova supruga za Tanjug, prilikom prijema u policiju, prošao sve bezbednosne provere. 

Nekoliko puta su Trajkovićeva porodica i prijatelji zahtevali da mu se barem omogući odbrana sa slobode, kao i adekvatno lečenje u Kliničko-bolničkom centru u Kosovskoj Mitrovici.

 

Komentari (0)

Srbija