Politika

Srpskim bajkerima na Jarinju nije dozvoljen ulazak na KiM

Komentari

Autor: Euronews Srbija

07/07/2023

-

15:47

Srpskim bajkerima na Jarinju nije dozvoljen ulazak na KiM
Euronews/Anđelka Ćup - Copyright Euronews/Anđelka Ćup

veličina teksta

Aa Aa

Članovima više moto-udruženja, koji su jutros krenuli na KiM kako bi uručili humanitarnu pomoć za dve porodice iz Kosovske Mitrovice i za obnovu crkve na brdu iznad Zvečana, pripadnici tzv. kosovske policije na administrativnom prelazu Jarinje nisu dozvolili da uđu na KiM.

Jedan od motociklista koji je stigao na Jarinje, Milić Radović, naveo je da su bajkeri dobili informaciju od pripadnika tzv. kosovske policije da nijedan od njih neće moći da uđe na KiM, prenosi TV Most.

''Rekli su nam da se na 300 metara nalaze oklopna vozila i borna kola i da je pametnije zbog nas da ne ulazimo. Bez obzira što sam tražio da uđemo, ne dozvoljavaju nam'', rekao je Radović i dodao da su se motociklisti dogovorili da prođu na različitim punktovima, da bi, kako je rekao, bila što manja kolona.

''Dobili smo dojavu da nas, ako bude mnogo bajkera, neće pustiti. Ovde je sada oko 200 bajkera'', rekao je on.

Prethodno je zamenik direktora za region Sever Veton Eljšani potvrdio za Euronews Srbija da je kosovska policija pojačala prisustvo na aministrativnom prelazu Jarinje navodeći kao razlog grupu bajkera koja se kretala iz pravca centralne Srbije ka Kosovu. Na pitanje da li će ih propustiti na prelazu, on je odgovorio "ne", a kao razlog je naveo to što se "nisu najavili".

Euronews/Anđelka Ćup

Bajkeri stigli na administrativni prelaz Jarinje

Moto udruženja su pošla na Kosovo kako bi uručila pomoć za dve porodice iz Kosovske Mitrovice i za obnovu crkve na brdu iznad Zvečana. Dvotočkaši su se okupili ispred Skupštine Srbije, a onda su  krenuli do Raške.

Organizator Bajk rok misije Milić Radević rekao je da već 18 godina postoji ova akcija čiji je cilj pružanje podrške srpskom narodu na KiM i humanitarne pomoći svima kojima je potrebno.

"Čekaju nas bajkeri na više mesta koje smo odredili - kod Lozovičke česme, Batočine, Kragujevca, Kraljeva, sve do Raške, gde ćemo imati centralni skup odakle ćemo svi skupa poći na administrativni prelaz. Mi želimo da pokažemo svetu da je KiM srpska sveta zemlja - srce Srbije. Ukoliko pređemo administrativni prelaz imamo zakazan skup u srednjoj školi u Kosovskoj Mitrovici, kod stadiona. Idemo da pružimo podršku našoj braći", rekao je on. 

Komentari (0)

Srbija