Politika

Vulin na obeležavanju 13. godišnjice Pokreta socijalista: Pred nama su "izbori svih izbora"

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Tanjug

18/07/2021

-

14:32

Vulin na obeležavanju 13. godišnjice Pokreta socijalista: Pred nama su "izbori svih izbora"
Vulin na obeležavanju 13. godišnjice Pokreta socijalista: Pred nama su "izbori svih izbora" - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Pokret socijalista obeležio je danas 13 godina postojanja stranke konvencijom u Beogradu, kojoj je prisustvovao lider Pokreta Aleksandar Vulin, članovi te stranke, kao i simpatizeri iz cele Srbije.


Konvenciji je prisustvovao i predsednik Srbije i Srpske napredne stranke, koalicionog partnera Pokreta socijalista, Aleksandar Vučić, kao i jedan od lidera Demokratskog fronta iz Crne Gore, Andrija Mandić.

Lider Pokreta socijalista i aktuelni ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, poručio je da to nije najbrojniji pokret, ali da su njihove pristalice "najborbenije i najtvrdoglavije", kao i da su se danas sakupili da kažu da su pred nama "izbori svih izbora".

Tanjug/Jadranka Ilić

 

Naglasio je da je Srbija na prekretnici, na kojoj će se pitati "da li će naša zemlja u NATO ili da čuva vojnu neutralnost, da li će Srbija u evorpski fanatizam ili da sačuva svakog prijatelja od Rusije do Kine, da li će da sačuva politiku ekonomskog razvoja i političke i ekonomske stabilnosti ili će da propadne u moru malih pohlepnih partija koje da se otimaju za svoje lidera, a ne da razmišljaju o Srbiji".

Vulin je pozvao Aleksandra Vučića da se ponovo kandiduje na predstojećim izborima za predsednika Srbija, poručivši da "samo njegovo političko vođstvo garantuje opstanak i ujedinjenje srpskog naroda".


"Obraćam vam se kao prijatelj i koalicioni partner, saborac i čovek iz politike - preuzmite odgovornost i kandidujte se za predsednika Srbije. Drugima ne verujemo i nećemo im verovati. Nema vremena da neko drugi postane predsednik svih građana Srbije i predsednik svih Srba. Niko drugi, ne odustajte", poručio je Vulin.

Vučić: Računamo na Pokret socijalista

"Mi računamo na Pokret socijalista u budućnosti. Manje me interesuju političke stranke, mnogo više ljudi i Srbija. Verujem da ćemo sa vama graditi budućnost. Računamo na vašu borbenost, vašu snagu, kao što možete i vi da računate na našu", istakao je Vučić.

Govoreći o predsedniku Pokreta socijalista i ministru Aleksandru Vulinu, podsetio je da je on proglašen za počasnog građina Vitine, Leposavića, Zubinog potoka, Mitrovice, te upitao da li danas ima čistijeg dokaza da svoj posao obavlja časno i dobro.

"Rekao bih da nema. I to je odgovor svima koji se pitaju kako sarađuju dve ideološki različite stranke. SNS i PS mogu uspešno da sarađuju jer nas spaja ljubav prema zemlji, srpskom narodu I poštovanje prema državi", rekao je Vučić.

Tanjug/Jadranka Ilić

 

Dodao je da su to dve stranke čija je centralna tačka oko koje su saglasni - materijalni, kulturni boljitak naroda, Srbije i svih građana.

U tom smislu, naveo je da Pokret socijalista ne vidi kao obične koalicione partnere, već iskrene saborce u borbi za jaku, modernu i slobodnu Srbiju.

Mandić: Srpski narod u Crnoj Gori zna da ima oslonac

Mandić se zahvalio za to što srpski narod u Crnoj Gori zna da ima brata i oslonac u Srbiji koji ih nikada nije izneverio, već snažno podržavao.

"Naša borba za opstanak srpskog naroda prošle godine bila bi teža i neizvesnija da nismo znali da u Beogradu, Srbiji, Republici Srpskoj imamo narod koji stoji uz nas i podržava nas", kazao je Mandić.

Na konvenciji je pročitana čestitka Komunističke partije Kine u kojoj su izražene iskrene čestitke i najlepše želje Pokretu socijalista i lideru Aleksandru Vulinu.

"Komunistička partije Kine održava blisku komunikaciju sa Pokretom socijalista. Spremni smo da zajedno damo doprinos za produbljivanje odnosa dve države i dva naroda", poručeno je u čestitki Komunističke partije Kine.

Komentari (0)

Srbija