Politika

Lajčak razgovarao sa Bisljimijem o deeskalaciji situacije na KiM: "Postignut dogovor o preduzimanju prvih koraka"

Komentari

Autor: Tanjug

10/07/2023

-

17:11

Lajčak razgovarao sa Bisljimijem o deeskalaciji situacije na KiM: "Postignut dogovor o preduzimanju prvih koraka"
Lajčak razgovarao sa Bisljimijem o deeskalaciji situacije na KiM: "Postignut dogovor o preduzimanju prvih koraka" - Copyright Euronews/Vladislav Ćup

veličina teksta

Aa Aa

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izjavio je da je razgovarao u Bratislavi sa prvim zamenikom kosovskog premijera Besnikom Bisljimijem o deeskalaciji situacije na severu Kosova i Metohije.

Lajčak je napisao na Tviteru da je sa Bisljimijem održao intenzivne razgovore u skladu sa izjavom EU od 3. juna, kao i putu napred u primeni svih sporazuma postignutih do sada u dijalogu Beograda i Prištine.

Lajčak je istakao da je u razgovoru postignut dogovor o preduzimanju prvih koraka u tom cilju.

I Bisljimi je saopštio da je danas u Bratislavi razgovarao sa Miroslavom Lajčakom sa kojim se saglasio da je neophodno preduzimanje koraka za deeskalaciju na Kosovu i Metohiji.

"Saglasili smo se oko neophodnih koraka za obezbeđivanje efektivne i zakonom propisane deeskalacije, fokusiranja na normalizaciju i sprovođenje vladavine prava", napisao je Bisljimi na Tviteru.

On je dodao da je sa Lajčakom razgovarao i o narednim koracima "ka punoj i pravednoj implementaciji Osnovnog sporazuma i njegovog Aneksa".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija