Politika

Pokret socijalista: Vulin smeta jer je dilere i ubice smestio iza rešetaka​

Komentari

Autor: Tanjug

11/07/2023

-

19:57

Pokret socijalista: Vulin smeta jer je dilere i ubice smestio iza rešetaka​
Pokret socijalista: Vulin smeta jer je dilere i ubice smestio iza rešetaka​ - Copyright Pokret socijalista

veličina teksta

Aa Aa

Nakon zločinačke NATO agresije predvođene Amerikom, organizovanje puča petog oktobra, kriminalne podrške nezavisnosti Kosova, uvođenje sankcija Aleksandru Vulinu kao šefu BIA je novi direktni napad na Srbiju i srpske institucije, saopšteno je iz Pokreta socijalista, čiji je predsednik Aleksandar Vulin.

"Vašington kao i uvek i sada laže, mrzi i siluje istinu, pa Vulina koji je uništio narko-klanove koji su imali podršku CIA sada proglašava narko-dilerom iako su zbog Vulina njihove omiljene narko-ubice u zatvoru iz koga će izaći samo ako ambasador Hil i Đilas dođu na vlast", navode iz PS reagujući na uvođenje američkih sankcija Aleksandru Vulinu.

Vulinov zločin korupcije je, kako dodaju, što ju je iskorenio u svakom ministarstvu koje je vodio, pa američka ambasada nije mogla, kako navode iz PS, "lako i jeftino da dolazi do naših državnih tajni kao što su navikli posle petooktobarskog puča''.

"Za ubice iz Bele kuće Vulinova krivica je i što podržava međunarodno pravo i što odbija da budemo uvučeni u zapadni sukob na Istoku. Vulinov stav da želimo mir, a ne da budemo rusofobska strana u bratoubilačkom ratu za njih je maligni uticaj i platforma za širenje ruskog uticaja u regionu i time su pokazali da je Amerika veoma mala i slaba zemlja ako joj za pobedu nad Rusijom samo smeta Aleksandar Vulin", navodi se u saopštenju.

Iz PS dodaju da u ovim trenucima samo treba gledati ko će se ovome obradovati i širiti dalje njihove laži.

"Od balista do tajkunskih partija i medija u Srbiji, ustaša, mudžahedina i raznoraznog EU političkog šljama će nastupiti slavlje koje će samo još jednom dokazati da je Vulin hrabar i pošten i da njegovo vreme tek dolazi kao i vreme ujedinjenja srpskog sveta koje je počelo i ni sa čim se ne može zaustaviti", poručili su iz Pokreta socijalista.

Torbica: Vulin na meti SAD jer je ideolog politike ujedinjenja srpskog naroda

Potpredsednik Pokreta socijalista i narodni poslanik Bojan Torbica izjavio je da su SAD iznele brojne laži na račun direktora Bezbednosno-informativne agencije i osnivača Pokreta socijalista Aleksandra Vulina sa, kako je naveo, jednim ciljem - da unište i uklone čoveka koji beskompromisno štiti svoju državu i njene nacionalne interese.

"Svi znaju da Aleksandar Vulin nema nikakve veze sa trgovinom oružjem, organizovanim kriminalom i trgovinom narkoticima, niti je ikada dovođen u vezu sa tim, ali ima veze sa borbom za očuvanje Srbije, sa borbom za očuvanje Republike Srpske, sa borbom za očuvanje srpskog Kosova i Metohije. Ima veze sa politikom da Srbija nikada neće postati deo zločinačke NATO alijanse", naveo je Torbica.

On je dodao da Amerikanci i Evropljani "znaju jako dobro" da "Vulin nikada nije imao veze sa kriminalom, da se kao ministar policije žestoko obračunavao sa kriminalnim klanovima" i zato, kako je naveo, "uz svoje lažne optužbe nisu izneli ni jedan, jedini dokaz".

Ali, kako navodi Torbica, Vulin mora da odgovara jer je "ideolog politike ujedinjenja srpskog naroda, jer se zalaže za stabilnu, suverenu i samostalnu državu, jer se borio za ideju srpskog sveta, a naročito mora da odgovara jer nikada nije želeo da kao njihovi opozicioni miljenici podanički kleči ni u Briselu, ni u Berlinu, ni u Vašingtonu".

"Mora da odgovara zato što se odlučno bori protiv obojenih revolucija, što nije spreman da izda ni svoju zemlju, ni njene tradicionalne prijatelje poput Rusije, Belorusije, Kine, Kube", naveo je Torbica.

Podsetimo, američko ministarstvo finansija stavilo je šefa Bezbednosno-informativne agencije Srbije Aleksandra Vulina na listu sankcionisanih pojedinaca.

"Kancelarija za kontrolu strane imovine Ministarstva finansija SAD (OFAC) danas je sankcionisala osobu u Srbiji na osnovu Izvršnog naloga (E.O.) 14033. Sankcionisanje Aleksandra Vulina naglašava odlučnost Sjedinjenih Država da pozovu na odgovornost one koji su angažovani u korumpiranim poslovima koji unapređuju sopstvene političke agende i lične interese nauštrb mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu. Ovi koruptivni poslovi olakšavaju ruske zlonamerne aktivnosti u Srbiji i regionu", navodi se u saopštenju.

U saoštenju se navodi i da su "Vulinovi postupci su unapredili korupciju u institucijama vlasti u Srbiji".

"Ova dela uključuju korišćenje njegovog ovlašćenja za ličnu korist, uključujući umešanost u lanac trgovine drogom. Iskoristio je svoje javne funkcije da podrži Rusiju, omogućavajući ruske maligne aktivnosti koje ugrožavaju bezbednost i stabilnost Zapadnog Balkana i obezbeđujući Rusiji platformu za dalje širenje uticaja u regionu", navodi se u obrazloženju sankcija.

Vulin se u obrzaloženju sankcija pominje i u vezi sa trgovcem oružjem Slobodanom Tešićem, koji se takođe nalazi pod sankcijama SAD. Kako se navodi, Vulin je direktor Bezbednosno informativne agencije Srbije, a ranije je bio ministar odbrane i ministar unutrašnjih poslova, a te institucije nisu mete ovih sankcija.

Dodik: Sankcije Vulinu znak da radi u interesu svog naroda i svoje države

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik osudio je uvođenje američkih sankcija direktoru Bezbednosno-informativne agencije Srbije Aleksandru Vulinu i rekao da su sankcije znak da je Vulin radio i radi u korist svoje države i srpskog naroda.

Dodik je, na pitanje Srne da prokomentariše sankcije koje je američko Ministarstvo finansija uvelo Vulinu, rekao da je to nagrada za njegov patriotizam i istrajanost u očuvanju prijateljskih odnosa sa Rusijom i ruskim narodom.

"Svako ko je neutralan na današnjoj globalnoj političkoj sceni i nije stao na stranu američkih interesa, za SAD je neprijatelj. Aleksandar Vulin je za SAD 'kriv' jer je ostao prinicipijelan i izričito protiv uvođenja sankciji Rusiji zbog rusko-ukrajinskog sukoba", naveo je Dodik uz konstataciju da je "to ta tzv. američka demokratija o kojoj slušamo od (ambasador aSAD u BiH) Majkla Marfija i sličnih njemu".

Dodik je podsetio da je i sam pod američkim sankcijama jer je, kako je naveo, Republika Srpska bila protiv uvođenja sankcija Rusiji i zastupala neutralan stav.

On je rekao da se zbog toga oseća veoma dobro. Predsednik Srpske je naveo da su u američkim "obrazloženjima" o uvođenju sankcija uvek navedeni razlozi koji, kako je rekao, nemaju veze sa zdravom pameću da bi se prikrila stvarna istina sankcionisanja Srba, a to su, kako je naglasio, ucene, pritisci i zaštita vlastitih interesa silom i pretnjom.

Dodik je istakao da oštro osuđuje politiku sankcija i pritisaka i daje punu podršku Vulinu i njegovom daljem radu.

"Mi, Srbi jesmo mali narod, ali izuzetno ponosan i nikada nećemo biti predmet ucena i tuđih interesa. Kao političkim predstavnicima Srba na prvom mestu su nam upravo interesi i budućnost našeg naroda, kao i Republike Srpske i Srbije. Brate, dobro došao u klub sankcionisanih, sada će ti biti lakše", poručio je Dodik. 

Komentari (0)

Srbija