Politika

Sporazum sa APR olakšava Agenciji za sprečavanje korupcije dolazak do podataka

Komentari

Autor: Tanjug

13/07/2023

-

15:59

Sporazum sa APR olakšava Agenciji za sprečavanje korupcije dolazak do podataka
Agencija za privredne registre - Copyright Google Maps

veličina teksta

Aa Aa

Sporazumom o preuzimanju podataka, koji su danas potpisali direktor Agencije za privredne registre (APR) Milan Lučić i direktor Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) Dejan Damnjanović, biće omogućeno redovno preuzimanje podataka o privrednim subjektima, povezanim licima i stvarnim vlasnicima iz APR, za poslove iz oblasti sprečavanja korupcije, objavio je APR.

 
Direktor Agencije za sprečavanje korupcije Dejan Damnjanović je izrazio očekivanje da će zahvaljujući ovom sporazumu biti omogućen pristup većem broju servisa APR, čiji će podaci pomoći efikasnijoj proveri imovine javnih funkcionera što će unaprediti rad ove agencije.

Direktor APR-a Milan Lučić je kolegama iz ASK predstavio novi Portal za isporuke podataka koji omogućava integrisano pružanje usluga, na tehnološki savremen način.

Putem portala, koji će biti pušten u rad do kraja godine, APR će efikasnije obavljati poslove iz svoje nadležnosti, obezbeđujući lakši pristup podacima za potrebe državnih organa, lokalne samouprave, ali i ostalih zainteresovanih korisnika, naveli su iz APR.

Komentari (0)

Srbija