Politika

Aleksić: Ono što se danas dogodilo na sednici Predsedništva stranke je frontalni sukob između mene i Jeremića

Komentari

Autor: Fonet

15/07/2023

-

21:27

Aleksić: Ono što se danas dogodilo na sednici Predsedništva stranke je frontalni sukob između mene i Jeremića
Aleksić: Ono što se danas dogodilo na sednici Predsedništva stranke je frontalni sukob između mene i Jeremića - Copyright Tanjug/Tara Radovanovic, Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Nakon što je Narodna stranka danas saopštila da Miroslav Aleksić više nije predsednik Izvršnog odbora te partije, Aleksić je izjavio da je ono što se danas desilo na sednici stranačkog Predsedništva frontalni sukob između njega i predsednika stranke Vuka Jeremića i da je zgranut načinom na koji se ponelo rukovodstvo.

"Ovo što je danas uradilo rukovodstvo Narodne stranke ne liči na jednu demokratsku partiju koja želi da bude drugačija od onoga što danas gledamo u Srbiji. Loše se osećam zbog toga, nije mi bilo na kraj pameti da može ovo da se dogodi, ali će građani Srbije da procene i mene i njih", rekao je Aleksić za N1, prenosi Fonet.

On je istakao da danas nije mogao da bude smenjen, jer to nije u nadležnosti Predsedništva stranke, već Skupština bira i razrešava predsedinika Izvršnog odbra.

"Jeremić je uradio nešto, najblaže rečeno, neuobičajeno, jer je mimo dnevnog reda razrešio predsednika pokrajinskog odbora za KiM Žarka Ristića i predsednika omladine Lazara Paunovića, da bi onda u Predsedništvo kooptirao četiri nova člana i stavio na dnevni red razrešenje predsednika Izvršnog odbora", rekao je Aleksić.

Prema njegovim rečima, sve se dogodilo zbog toga što dve trećine svih odbora podržavaju njegovu kandidaturu za predsednika stranke.

Aleksić je rekao da je Narodna stranka proistekla iz nekadašnje njegove stranke Narodni pokret Srbije i da je Vuku Jeremiću predložio da ne mora da prikuplja potpise za osnivanje sopstvene stranke, jer on već ima partiju.

Ako ne bude izabran za predsednika Narodne stranke, kazao je da će dalje korake donositi zajednički sa odborima iz Srbije koji ga podržavaju. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija