Politika

Krasnići sa Hovenijerom i Suniogom: Kurti izgubio kredibilitet, neophodni izbori

Komentari

Autor: Tanjug

20/07/2023

-

16:53

Krasnići sa Hovenijerom i Suniogom: Kurti izgubio kredibilitet, neophodni izbori
Krasnići sa Hovenijerom i Suniogom: Kurti izgubio kredibilitet, neophodni izbori - Copyright AP/VISAR KRYEZIU, Euronews/Vladislav Ćup

veličina teksta

Aa Aa

Lider opozicione Demokratske partije Kosva (DPK) Memlji Krasnići razgovarao je sa ambasadorom SAD u Prištini Džefrijem Hovenijerom, nakon čega se sastao i sa šefom delegacije Evropske unije u Prištini Tomaš Suniogom.

Hovenijeru je poručio da je vlada premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija izgubila kredibilitet i da su neophodni vanredni izbori.

"Kosovo ne treba da trpi kaznene mere zbog političkog rukovodstva pojedinca. Za DPK su jednostrane i nekoordinisane akcije Vlade Kosova, koje su narušile napredak i imidž zemlje, ali donele i sankcije Kosovu od glavnih međunarodnih partnera, potpuno neprihvatljive", napisao je Krasnići na Fejsbuku.

On je dodao da to nije volja građana na KiM i ono za šta su oni glasali. U razgovoru sa Suniogom, Krasnići je naveo da je ponašanje Kurtijeve vlade neprihvatljivo.

"Za DPK je pristup ove vlade je potpuno neprihvatljiv i samo nanosi štetu. Samo vandredni izbori mogu doneti Kosovu kredibilnu vladu koja će vratiti zemlju na pravi kurs", naveo je on na Fejsbuku.

Dodao je da je stav DPK da "evroatlantska integracija Kosova nema alternativu i da je niko ne može ugroziti".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija