Politika

Mirović obišao bolnicu i vrtić koji su pretpeli štetu u nevremenu: Pomoć već u narednim danima

Komentari

Autor: Tanjug

21/07/2023

-

14:00

Mirović obišao bolnicu i vrtić koji su pretpeli štetu u nevremenu: Pomoć već u narednim danima
Mirović obišao bolnicu i vrtić koji su pretpeli štetu u nevremenu: Pomoć već u narednim danima - Copyright Printskrin/Tanjug video

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović danas je, zajedno sa gradonačelnicom Sremske Mitrovice i saradnicima, obišao Opštu bolnicu u tom gradu i vrtić u Mačvanskoj Mitrovici, koji su pretrpeli značajnu štetu 19. jula, tokom snažnog nevremena koje je pogodilo našu zemlju.

U Opštoj bolnici uništen je krov iznad odeljenja hirurgije, a srušen je ceo zid u mačvanskom vrtiću. 

Mirović je prilikom obilaska istakao da će Pokrajinska vlada sufinansirati nastalu štetu u gradu na Savi, kako bi se situacija što pre prebrodila.

"Donećemo odluku već danas, najkasnije u ponedeljak, da izdvojimo novčana sredstva. Očekujem brzu proceduru kada je reč o sanaciji krova na Opštoj bolnici, a isto tako smo dogovorili sa gradonačelnicom i saradnicima da zajedno napravimo procenu štete i u skladu sa uslovima vanredne situacije dobijemo ponude građevinskih firmi, kako bismo pomogli već u narednim danima, što naglašavam, a ne sedmicama, ne samo u Sremskoj Mitrovici već svuda gde je potrebno", izjavio je Mirović.

U Sremskoj Mitrovici postoji još problema na okolnim seoskim školama, a najveća oštećenja su u Laćarku i Martincima. 

Sremska Mitrovica

 

Gradonačelnica Svetlana Milovanović je izrazila zahvalnost Pokrajinskoj vladi na interesovanju za situaciju u Sremskoj Mitrovici i na pružanju podrške i pomoći.

"Naše ekipe su na terenu od večeri kada se dogodilo nevreme. Otklanjamo posledice štete koliko smo u mogućnosti da to sami učinimo, pomoć nam je svakako potrebna. Bazirali smo se na institiucije od javnog značaja, naravno da će biti i za privatni sektor. Krov sa odeljenja za hirurgiju, sa ginekološkog odeljenja i internog je gotovo sleteo. Zahvaljujem medicinskom i nemedicinskom osoblju koje je uložilo velike napore da pacijenti ne primete, odnosno ne osete šta se dešava u trenutku nevremena", rekla je Svetlana Milovanović.

U Novom Sadu i Beočinu problemi u snabdevanju strujom

Predsednik Pokrajinske vlade podsetio je da postoje problemi i u Novom Sadu sa snabdevanjem električnom energijom, što je posledica nevremena, konkretno u Petrovaradinu. 

Ozbiljniji problemi su u Beočinu, a državne firme, kao i privatne su na terenu i trude se da poprave stanje, kako bi se situacija sa strujom stabilizovala. Problem je složen, a bez električne energije je više stotina domaćinstava.

"Prvi prioritet su bolnice, škole, vrtići, pomoć široj zajednici, zbog štete na usevima i privatnim objektima, u granicama koje to dozvoljavaju finansijske mogućnosti", dodao je Mirović.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija