Politika

Srbin koji je uhapšen na Jarinju pušten iz pritvora u Kosovskoj Mitrovici

Komentari

Autor: Tanjug

21/07/2023

-

14:59

Srbin koji je uhapšen na Jarinju pušten iz pritvora u Kosovskoj Mitrovici
Srbin koji je uhapšen na Jarinju pušten iz pritvora u Kosovskoj Mitrovici - Copyright Euronews/Vladislav Ćup

veličina teksta

Aa Aa

Srbin B. L., kojeg su na administrativnom prelazu Jarinje priveli pripadnici kosovske policije, pušten je iz pritvora, potvrdio je za Tanjug zamenik komandira policije za region Sever Veton Eljšani.

Ešljani je ranije danas naveo da je B.L. priveden zbog ''posedovanja narkotika''.

Iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju su prethodno saopštili da je na Jarinju priveden Boris Lešević bez ikakvog osnova i povoda. Prvo je, kako su naveli, zadržan na informativnom razgovoru na samom prelazu, a potom prebačen u južni deo Kosovske Mitrovice.

Povodom ovog slučaja oglasila se i Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

"Pripadnici Kurtijeve specijalne policije uhapsili su na Jarinju Borisa Leševića (34) iz Leposavića, bez ikakvog osnova i povoda. Lešević je uredno prethodnih dana prelazio preko administrativnog prelaza, ali je danas prvo zadržan bez obrazloženja, dugo ispitivan na informativnom razgovoru, a potom odveden u južni deo Kosovske Mitrovice", navodi se u saopštenju i dodaje da je Kancelarija za Kosovo i Metohiju odmah obezbedila advokata uhapšenom Srbinu.

"Reč je o novom činu Kurtijevog terora i zastrašivanju Srba koji je tempiran odmah posle još jedne runde dijaloga u Briselu na kojoj je Priština demonstrirala svoju osionost. To je manir kojem Kurti pribegava svaki put, a meta su mu nedužni Srbi. Jasno je da Kurti ne želi deeskalaciju i ne želi mir na prostoru Kosova i Metohije, već želi nove tenzije i izazivanje sukoba i da preko srpske muke demonstrira silu", zaključuje se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Komentari (0)

Srbija