Politika

Jevtić: Umesto da traže ubice žetelaca u Starom Gracku, službenici u civilu snimali prisutne na parastosu

Komentari

Autor: Tanjug

23/07/2023

-

19:39

Jevtić: Umesto da traže ubice žetelaca u Starom Gracku, službenici u civilu snimali prisutne na parastosu
Jevtić: Umesto da traže ubice žetelaca u Starom Gracku, službenici u civilu snimali prisutne na parastosu - Copyright Euronews/Printscreen

veličina teksta

Aa Aa

Gradonačelnik opštine Štrpce Dalibor Jevtić saopštio je da su današnjem pomenu ubijenim srpskim žeteocima u Starom Gracku prisustvovali i "službenici u civilu" koji su snimali prisutne. 

Jevtić je na Tviteru istakao da su "službenici u civilu", umesto da traže ubice srpskih žetelaca u Starom Gracku, snimali one koji traže pravdu.

"Danas smo se u Starom Grackom pomenom podsetili na stradanje 14 žetelaca 99. godine. Puno emocija, gorkog ukusa zbog nepravde. Stotinak prisutnih, porodice, meštana ali i 'službenika u civilu' koji su nas snimali. Umesto da traže ubice, oni snimaju nas koji tražimo pravdu", poručio je Jevtić.

U Starom Gracku danas je parastosom i polaganjem cveća obeležena 24. godišnjica jednog od najvećih zločina na KiM od dolaska međunarodnih snaga, kada je na svirep i mučki način ubijeno 14 srpskih žetelaca dok su sakupljali letinu nedaleko od svojih kuća.

Za zločin nad srpskih žeteocima nikada niko nije odgovarao.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija