Politika

Brnabić: Jačanje saradnje Srbije i Surinama na svim poljima

Komentari

Autor: Tanjug

24/07/2023

-

13:10

Brnabić: Jačanje saradnje Srbije i Surinama na svim poljima
Brnabić: Jačanje saradnje Srbije i Surinama na svim poljima - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

Srbija i Surinam zajedno rade na poboljšanju saradnje dve zemlje, saopšteno je danas iz Vlade Srbije nakon susreta premijerke Ane Brnabić sa ministrom spoljnih poslova, međunarodnog biznisa i međunarodne saradnje Republike Surinam Albertom Ramčandom Ramdinom.

Kako se navodi, u prijateljskom i srdačnom razgovoru, predsednica vlade Republike Srbije istakla je da Srbiju i Surinam vežu bliski diplomatski i politički odnosi.

Tanjug/Zoran Žestić

 

Trenutno se radi na jačanju ugovorne regulative koja će omogućiti bolju ekonomsku, trgovinsku, naučnu, zdravstvenu, poljoprivrednu i drugu saradnju dve zemlje.

"Srbija izuzetno ceni i poštuje to što je Surinam prva zemlja koja je suspendovala jednostrano proglašeno priznanje Kosova, što je postavilo važan standard koji su kasnije primenile i mnoge druge zemlje", istakla je predsednica vlade.

Tanjug/Zoran Žestić

 

Premijerka se posebno zahvalila sagovorniku na tome što je vlada Surinama podržala Srbiju u kandidaturi za organizaciju Međunarodne svetske izložbe EXPO 2027 u Beogradu, istakavši da se nada zapaženom učešću Surinama na ovoj manifestaciji.  

Albert Ramčand Ramdin je naglasio da značajne mogućnosti saradnje postoje u oblasti uvođenju novih tehnologija i stvaranju sistema održive poljoprivrede, u čemu je Srbija postigla zavidan uspeh i poseduje vredna iskustva.

 

Komentari (0)

Srbija