Politika

Drecun: Suđenja uhapšenim Srbima na KiM politička, kao ona u Haškom tribunalu

Komentari

Autor: Tanjug

28/07/2023

-

11:46

Drecun: Suđenja uhapšenim Srbima na KiM politička, kao ona u Haškom tribunalu
Drecun: Suđenja uhapšenim Srbima na KiM politička, kao ona u Haškom tribunalu - Copyright Euronews/Printscreen

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik skupštinskog odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun izjavio je danas da su suđenja uhapšenim Srbima na KiM politička, da tu nema prava i pravde i uporedio ih sa suđenjima u Haškom tribunalu.

"Ovo im je ista situacija. Ovo je politički sud. Sudite nekome za verbalni delikt, jer kaže ono što je dokazano da u Račku nije bio nikakav masakr civila. Dokazano je na način tako što je taj isti tzv. Haški tribunal iz optužnice protiv Slobodana Miloševića izbacio ono što mu je bilo udarna stvar, a to je Račak. Dakle, nema nikakvog masakra", rekao je Drecun za RTS.

Istakao je da je reč o užasnom političkom pritisku na srpski narod i stvaranju straha od toga da svako može da se nađe sutra na optužnici za ratne zločine, za kriminal, a sada i za terorizam.

Prema oceni Drecuna, situacija u južnoj srpskoj pokrajini je relativno mirna samo zahvaljujući tome što srpski narod veoma uzdržano reaguje i što su protesti mirni. 

Ukazao je na intenzivne aktivnosti na planu vojne saradnje Sjedinjenih Američkih Država i Prištine, ocenjujući da će one ubrzati pripremu tzv. vojske Kosova. 

Drecun je naglasio da je i dalje ogroman broj pripadnika specijalnih parapolicijskih jedinica prisutan na severu KiM i da i dalje traje maltretiranje Srba. 

Prema rečima Drecuna, Kurti je napravio manevarski potez, time što je povukao 25 odsto policajaca. 

"Neki su policajci izašli, ali se rasporedili tu 100, 200 metara dalje od zgrada. Dogovor je da svi izađu", naveo je Drecun. 
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija