Politika

Protest "Srbija protiv nasilja" u više gradova: U Novom Sadu polomljene grane ostavljene ispred Gradskog odbora SNS

Komentari

Autor: Euronews Srbija

28/07/2023

-

20:53

Euronews

veličina teksta

Aa Aa

U Novom Sadu večeras je održan još jedan protest "Srbija protiv nasilja" na kojem su građani kroz šetnju i nošenje grana, koje su uzeli sa zemlje u Dunavskom parku, poručili gradskoj vlasti da je ona odgovorna za uništenje drveta koprivića koje je poznato kao simbol ovog grada i koje je staro više od 150 godina. Protest je održan i u još nekoliko gradova.

Ispred prostorija Gradskog odbora SNS u Novom Sadu, građani su ostavili grane polomljene u oluji, koje su doneli iz Dunavskog parka

Kako javlja reporter Euronews Srbija, protest je trebalo da počne u 18 časova u Dunavskom parku, ali on je krenuo sa manjim zakašnjenjem i to pored parka, koji je zatvoren iz bezbedonosnih razloga nakon prošlonedeljnog nevremena. 

Euronews/Petar Alimpijević

 

Plan okupljanja u Novom Sadu bio je da se krene u kratku šetnju, do srušenog stabla koprivića, u ulici Modene, koje je stradalo u nevremenu. Građani koji su došli na protest želeli su da na ovaj način skrenu pažnju da je vlast odgovorna zbog uništenja ovog spomenika prirode, jer se tu, kako su naveli, gradi i podzemna garaža.

Kako kažu organizatori, NVO sektor i neki aktivisiti, izgradnja ove garaže je i te kako uticala na to da drvo postane labilno i da se nakon nevremena sruši na zemlju.

Euronews/Petar Alimpijević

 

Okupljenim građanima se pre početka protesne šetnje obratio aktivista pokreta "Bravo" Brajan Brković koji je pozvao sve da se od Dunavskog parka upute do srušenog drveta.

Brković je pozvao građane da iz parka uzmu srušene grane koje se nakon nevremena i dalje tamo nalaze i da ih prenesu do koprivića i GO SNS koje se nalazi pored drveta.

Euronews/Petar Alimpijević

 

"Dignite svi ono što je od prirode ostalo u ovom gradu i podignite i poruke koje govore o aferama SNS u Novom Sadu. Ovo treba da ode i van Novog Sada, ali da pre svega ovo čuju svi građani", poručio je on.

Euronews/Petar Alimpijević

 

Građani su ovde takođe doneli i maketu koprivića na kojem su nalepili ekološke afere koje su se dešavale u prošlosti. Nakon toga, javlja naš reporer, su se razišli.

Sa druge strene, u kafiću su građani mirno sedeli i ispijali kafu. Na kraju, nije bilo poruka od strane organizatora hoće li naredne nedelje biti ponovo organizovan protest.

Građani su se, inače, danas okupili i u Nišu, Jagodini i u Kragujevcu. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija