Politika

Vučić se sastao sa mladim sportistima sa KiM, iz Republike Srpske i dijaspore: "Srbija vas čeka"

Komentari

Autor: Tanjug

10/08/2023

-

10:15

Vučić se sastao sa mladim sportistima sa KiM, iz Republike Srpske i dijaspore: "Srbija vas čeka"
Vučić se sastao sa mladim sportistima sa KiM, iz Republike Srpske i dijaspore: "Srbija vas čeka" - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je mlade sportiste sa Kosova i Metohije, iz Republike Srpske i dijaspore - učesnike kampa "Srbija te zove 2023".

Više od 200 mladih sportista sa KiM, kao i njihovi vršnjaci iz Republike Srpske i regiona borave u Beogradu od 1. avgusta u okviru letnjeg sportskog kampa.

"Čini nas ponosnim što mnogo dece iz regiona i Amerike i Evrope, sa KiM dolaze u Beograd i pokazuju ljubav prema Srbiji, to nam znači i ponosan sam na vaše prisustvo ovde, zahvaljujem reprezentativkama što su radile sa decom", rekao je Vučić.

Osim treninga dva puta dnevno, koji sprovode vrhunski treneri i stručnjaci, deca su obišla i znamenitosti prestonice.

Tanjug/Zoran Žestić

 

Deca su predsedniku Vučiću spremila poklon - dres sa potpisima svih učesnika kampa "Srbija te zove 2023". Sportski kamp "Srbija te zove", koji organizuje Udruženje "Sportstars", održava se od 1. do 11. avgusta u Domu učenika srednjih škola "Patrijarh Pavle" u Beogradu.

"Uradićemo sve, snaga, volja, čvrstina, odlučnost, visoko postavljena lestvica, čekamo vas da to sve postignete, ovo je vaša zemlja, Srbija vas uvek čeka, Srbija vas beskrajno voli i želim vam puno sreće i da prigrlite velike snove", rekao je predsednik.

Tanjug/Zoran Žestić

 

On je učesnicima kampa "Srbija te zove 2023" koji, kako je naveo, već četvrtu godinu zaredom dolaze iz SAD, zapadne Evrope, Severne Makedonije, Crne Gore, Albanije, Hrvatske, Republike Srpske zahvalio što dolaze u Beograd i pokazuju toliku ljubav prema Srbiji.

"Radujem se vašem dolasku ovde. To je 10 ili 11 dana. Mogli ste da ostanete još malo, da uživate u Beogradu i Srbiji", rekao je predsednik.

On je zahvalio srpskim košarkaškim reprezentativkama i svima koji su radili sa decom. Vučić je istakao da je uveren da je sportski duh ono što je nesalomivo i stvara vredne i marljive ljude koji će visoke ciljeve staviti pred sebe, dodajući da oni koji se bave sportom znaju i da gube, ali i da je pobeda cilj.

Ovaj kamp četvrtu godinu zaredom okuplja decu iz srpskih enklava na Kosovu i Metohiji, regiona i dijaspore koja, pored svakodnevnih sportskih aktivnosti, uče i o istoriji Srbije i posećuju značajna mesta u Beogradu.

Prijemu u Palati Srbija prisustvuju predstavnici Ministarstva sporta i jedan od organizatora kampa Andreja Mladenović.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija