Politika

Srpska lista: Policajci ušli u zgradu u kojoj se nalaze prostorije Kancelarije za Kosovo i Metohiju

Komentari

Autor: Tanjug

18/08/2023

-

19:24

Srpska lista: Policajci ušli u zgradu u kojoj se nalaze prostorije Kancelarije za Kosovo i Metohiju
Srpska lista: Policajci ušli u zgradu u kojoj se nalaze prostorije Kancelarije za Kosovo i Metohiju - Copyright Promo

veličina teksta

Aa Aa

Srpska lista saopštila je da je na zahtev ''nelegalnog, nelegitimnog i lažnog'' gradonačelnika Severne Mitrovice grupa policajaca i opštinskih inspektora ušla u zgradu u kojoj se nalaze prostorije Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Pokrajinskog Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje kao i Kosovsko-mitrovačkog upravnog okruga u naselju Bošnjačka mahala u Kosovskoj Mitrovici, i tom, prilikom tražili da znaju ''na osnovu kog dokumenta'' se te institucije nalaze u toj zgradi.

U saopštenju Srpska lista poziva međunarodnu zajednicu i Evropsku uniju da se jasno oglasi i ''kaže da li je ovo akcija koja znači deeskalaciju, jer srpski narod smatra da je to dodatna eskalacija na terenu''.

''Po njihovom, ta zgrada je u vlasništvu opštine, tu su zaposlenima rekli da imaju naredbu da 'oslobode' taj i sve druge objekte koji su u vlasništvu opštine, kao i da će ponovo doći u ponedeljak. Ovo je očigledno početak daljeg maltretiranja građana jer se na spisku objekata koje kosovske institucije smatraju svojim nalaze i zgrade u kojima su smešteni bolnica, dom zdravlja, škole, fakulteti, univerzit'', navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je ''ova pretnja'' deo plana proterivanja ''svega srpskog'' sa KiM, kao i oduzimanja prava na rad građanaima, ali i onemogućavanja pružanja usluga građanima na KiM.

''O ovom, ali i o ostalim akcijama uperenim protiv srpskog naroda, obavešteni su glavni pregovarač Evropske unije Miroslav Lajčak i drugi međunarodni predstavnici, ali za sada nažalost nema reakcije. Međunarodna zajednica mora najhitnije da zaustavi akcije kojima se ugrožava mir na severu Kosova i Metohije i spreči Kurtija i njegove poslušnike da proteraju Srbe sa Kosova i Metohije'', navodi se.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija