Politika

Vučević: Srbija je pouzdan partner svim svojim susedima

Komentari

Autor: Tanjug

21/08/2023

-

22:50

Vučević: Srbija je pouzdan partner svim svojim susedima
Miloš Vučević - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Ministar odbrane Srbije Miloš Vučević poručio je danas da se Srbija ponaša kao pouzdan partner svim svojim susedima, kao i da podržava teritorijalni integritet svih država članica Ujedinjenih nacija.

"Uprkos svim zlonamernim i neosnovanim medijskim izveštavanjima, Srbija se ponaša kao odgovoran, pouzdan i predvidljiv partner svim našim susedima. Naša podrška teritorijalnom integritetu svih država članica UN je bezuslovna. Ipak, ne možemo hvaliti ničije nepoštovanje sopstvenog teritorijalnog integriteta", napisao je Vučević na društvenoj mreži X (Tviter), reagujući na tvit ministra spoljnih poslova Severne Makedonije Bujara Osmanija.

Dodao je da su nedavni događaji potvrdili da su bila tačna upozorenja Srbije da Kosovo i Metohija nije slučaj "sui generis".

"Niko u Srbiji zbog toga ne likuje, već samo navodi činjenice", naveo je Vučević.

Osmani je prethodno zatražio od Vučevića pojašnjenje zbog izjave u kojoj je on rekao da Aljbin Kurti želi veliku Albaniju, te da su se "Severna Makedonija i Crna Gora ogrešile po pitanju Kosova, ali da će im se to obiti o glavu".

Komentari (1)

Beograd

22.08.2023 08:39

Danas Rusofili i Putinofili su po aparatima jer naš predsednik Vučić priča sa Zelenskim! Zelenski je čovek koji brani srcem svoju zemlju i narod za razliku od Putina koji je agresor i već uništi Rusiju za sva vremena u narednih 200 godina.Ruske bajke su najlepše :)

Srbija