Politika

Momirović: Trgovištu i Medveđi donirali smo ukupno 11 tona nafte i benzina

Komentari

Autor: Tanjug

30/08/2023

-

17:31

Momirović: Trgovištu i Medveđi donirali smo ukupno 11 tona nafte i benzina
Momirović: Trgovištu i Medveđi donirali smo ukupno 11 tona nafte i benzina - Copyright Tanjug/video

veličina teksta

Aa Aa

Ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović posetio je danas opštine Trgovište i Medveđa i donirao po 2.800 litara evro dizela i 2.700 litara benzina BMB95, koje je Ministarstvo opredelilo kao pomoć u sanaciji štete nakon poplava. 

"Šaljemo jasan signal da mi ne okrećemo leđa ni jednoj opštini, nismo zaboravili nikoga. Ovde danas doniramo oko 5,5 tona nafte i benzina, kako bi ljudi što lakše i  brže sanirali štetu. Uvek ćemo biti tu za naše ljude iz Trgovišta, da zajednički pokušamo da damo neki dodatni podstrek da se ova opština razvija i da ceo ovaj Pčinjski okrug dobije dodatnu snagu", rekao je Momirović. 

Ministar je prilikom obilaska Medveđe rekao da na licu mesta može da vidi probleme nakon poplava, i da su nastali problemi rešeni tek onda kada svi putevi budu sanirani.

"Problem poplava kod nas nije završen kada se voda povukla. Taj problem će biti završen kada sve puteve saniramo, i reke vratimo u korita. Kada puteve popravimo i kada omogućimo ljudima život kakav su imali pre posledica od poplave", rekao je Momirović. 

Kako je rekao, nijedna lokalna samouprava neće biti zaboravljena jer sve pripadaju istoj državi i naglasio da je solidarnost izuzetno važna. 

"Moramo da budemo solidarni i vidimo na koje sve načine možemo da pomognemo i Medveđi i Trgovištu, i svim drugim lokalnim samoupravama - Bojniku i Lebanama. Nećemo odustati dok ne podignemo ekonomski nivo na teritoriji cele naše države, obezbedimo ravnomerni regionalni razvoj i ključan za održivi razvoj svake države pa i Srbije", zaključio je Momirović.

Ministar je obišao radnike na građevinskim mašinama koji saniraju posledice poplave zajedno sa  predsednikom opštine Trgovište Nenadom Krstićem, koji je tom prilikom zahvalio na donaciji.

Predsednik opštine Medveđa je sa ministrom obišao tu opštinu i istakao da će obezbeđeni evro dizel i benzin namenski biti iskorišćeni za uklanjanje posledica poplava i biće dati na raspolaganje Javnom komunalnom preduzeću "Obnova" iz opštine Medveđa.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija