Politika

Đukanović: Opozicija hoće da nas isprovocira, imaće izbore vrlo brzo ukoliko to žele

Komentari

Autor: Euronews Srbija

06/09/2023

-

14:54

Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Poslanik Srpske napredne stranke, Vladimir Đukanović, je za Euronews Srbija prokomentarisao događaje u Skupštini Srbije i tom prilikom kritikovao ponašanje opozicionih poslanika. 

"Građani Srbije nisu dužni da trpe hirove anarhista i ekstremista i samim tim, zakoni koji su bili na dnevnom redu, a koji su važni za pomoć majkama i bolesnoj deci, prosto ne mogu da čekaju", rekao je Đukanović.

On je dodao i da će, ukoliko opozicija to želi, izbori biti uskoro raspisani.

"Pre nepunih mesec dana su nam pretili ulicom ako raspišemo izbore, sada isti taj koji nam je pretio - mislim na Lutovca i još par njih, luduju ovde u skupštini zato što sad traže izbore. Ako tražite, imaćete izbore vrlo brzo", kazao je poslanik SNS-a i dodao: 

"Mi nudimo ljudima investicije, dalji razvoj, veće plate itd. a šta vi nudite - vuvuzele!? Ovakav vid ekstremizma nije viđen, ali dobro je da građani vide s kakvim ljudima imaju posla i ako su za to neka glasaju".

Đukanović je rekao i da opozicija želi da isprovocira sukob sa poslanicima vladajuće koalicije.

"Ti ljudi neće i ne žele da pričaju. Njihov cilj je isključivo da nas isprovociraju kako bi nastao haos i kako bi glumili žrtve. Oni su sad besni što mi ne reagujemo", kazao je on.

Đukanović se dotakao i naslovne strane sutrašnjeg broja NIN-a, na kojoj je udarna vest sa naslovom "Đukanović i Papić nudili sto hiljada evra Malom Senti da zataška slučaj Jovanjica", dok se u nad naslovu navodi da se radi o informacijama iz službene beleške.

"Zamislite vi sad pravite naslovnu stranu na osnovu službene beleške, gde je on mogao da laže i izmišlja šta god hoće, jer je sebe tako štitio s obzirom da je protiv njega pokrenut određen predkrivični postupak pred Višim javnim tužilaštvom. Očigledno njima ne ide dobro i očigledno su se sa tim postupkom "Jovanjica" dobro ukanalili. Očigledno su svesni kakva su krivična dela počinili, čitavo to Četvrto odeljenje... I onda, naravno, moraju ovako da se izvlače, moraju da lažu i izmišljaju...", rekao je Đukanović i dodao: 

"Ja nikada tog čoveka nisam video u životu. Nikada se nismo sreli... Samo sam u novinama video kako izgleda. Naravno da demantujem te informacije".

Komentari (0)

Srbija