Politika

Premijerka Brnabić sutra u Seulu sa predsednikom Vlade Južne Koreje

Komentari

Autor: Tanjug

07/09/2023

-

14:14

Premijerka Brnabić sutra u Seulu sa predsednikom Vlade Južne Koreje
Ana Brnabić - Copyright Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević

veličina teksta

Aa Aa

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić boraviće u zvaničnoj dvodnevnoj poseti Južnoj Koreji, gde će se u prestonici Seulu, sutra sastati sa premijerom te zemlje Han Dok-Suom. 

Pre bilateralnog sastanka, predsednica Vlade Srbije će položiti venac na Nacionalnom groblju u Seulu. Po završetku sastanka, ambasador Srbije u Seulu Nemanja Grbić će potpisati Sporazum o uzajamnom podsticanju i zaštiti ulaganja.

U čast premijerke Brnabić biće organizovan svečani ručak, posle čega će se delegacija Vlade Srbije sastati sa rukovodstvom kompanije "SK Bioscience", jedne od vodećih južonokorejskih kompanija u oblasti biomedicine. 

Premijerka Brnabić će potom posetiti Korejsku agenciju za promociju trgovinskih investicija (KOTRA), gde će razgovarati sa predsednikom te agencije. KOTRA je 2015. godine otvorila predstavništvo u Beogradu i potpisala Memorandum o razumevanju sa Ministarstvom privrede Srbiјe.

Srpska delegacija će tokom prvog dana posete Seulu na večeri imati priliku da razmeni iskustva i sa rukovodstvima kompanija "Yurs", "LS" i "Kyunghin Cable".
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija