Politika

Brnabić: Naš zadatak je da prirodne lepote prezentujemo svima u Srbiji i svetu

Komentari

Autor: Tanjug

01/09/2023

-

22:28

Brnabić: Naš zadatak je da prirodne lepote prezentujemo svima u Srbiji i svetu
Brnabić: Naš zadatak je da prirodne lepote prezentujemo svima u Srbiji i svetu - Copyright Tanjug/Vlada Republike Srbije/Peđa Vučković

veličina teksta

Aa Aa

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas nakon premijere filma u Đavoljoj varoši koji će se u okviru noćnih poseta prikazivati turistima, da prirodne lepote ovog kraja, kroz jedinstvenu turističku ponudu, treba prezentovati svima u Srbiji, ali i svetu.

Đavolju varoš godišnje poseti oko 100.000 turista, a od ove sezone avanturisti će moći da je posete i noću. 

U gradnju Centra za posetioce u Đavoljoj varoši država ulaže 25 miliona dinara, a kompanija "Planinka" 15 miliona dinara u rasvetu. 

Gradi se i put koji će povezati Đavolju varoš i Caričin grad, Jablanički i Toplički okrug, sa četiri banje – Prolom, Lukovskom, Kuršumlijskom i Sijerinskom banjom.

"Svaki put kada dođem u Kuršumliju fascinirana sam prirodnim lepotama i svim onim što ova lokalna samouprava nudi. Naš zadatak je da to promovišemo i prezentujemo svima u Srbiji i svima u Evropi i širom sveta kako bismo imali što više turista", rekla je Brnabić za RTS.

Prema njenim rečima, od večeras Đavolja varoš prima posetioce i noću, što je, kako je ocenila, prelepo i nestvarno iskustvo.

Tanjug/Vlada Republike Srbije/Peđa Vučković

 

 

"Velika zahvalnost kompaniji 'Planinka' kao domaćem investitoru koji je iza svega ovoga i zaista jedan motor razvoja Kuršumlije i domaćinu Raši Raičeviću na svemu što je uradio, a Vlada Republike Srbije se bavi sređivanjem turističkog potencijala i promocijom turističkog potencijala ne samo Topličkog okruga već i Jablaničkog okruga", navodi premijerka.

Premijerka Srbije istakla je da uz investiciju od milijardu osamsto miliona evra u put preko Radan planine za rekonstrukciju, dogradnju i sanaciju, mogu da se povežu ta dva prelepa okruga sa fantastičnim turističkim potencijalima.

"Možemo da spojimo praktično četiri banje – banju u Medveđi sa tri banje u Kuršumliji: Lukovsku, Kuršumlijsku i Prolom, ali takođe Caričin grad u Lebanu i Đavolju varoš, i da onda to kao jedinstvenu turističku ponudu koja je jedinstvena po lepoti u Evropi prezentujemo čitavom svetu i ovde dovedemo mnogo više turista nego što oni imaju u ovom trenutku", poručila je Brnabić.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija