Društvo

Brnabić: Posle majske tragedije društvo neće biti isto, to su ožiljci koji zauvek ostaju

Komentari

Autor: Fonet

02/09/2023

-

11:22

Brnabić: Posle majske tragedije društvo neće biti isto, to su ožiljci koji zauvek ostaju
Ana Brnabić - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je danas, povodom nove školske godine, da joj se čini da posle majskih tragedija društvo više neće biti isto, jer su to ožiljci koji će uvek ostati.

"Srećna sam što je polazak u školu prošao dobro, posebno u Osnovnoj školi 'Vladislav Ribnikar'", rekla je ona za TV Pink.

Kako je navela u toj školi je završena "mala rekonstrukcija" i dodala da za dva meseca nije mogla da bude urađena kompletna rekonstrukcija.

"Neko je od ovih tajkunskih medija plasirao vest da će "Ribnikar" biti u ovom novom kompleksu na Slaviji", rekla je ona i dodala da je to demantovano.

Brnabić je napomenula i da su od petka plate u prosveti uvećane 5,5 odsto i da će od 1. januara biti povećane još 10 odsto. Prema njenim rečima, Vlada Srbije je svesna da nisu svi zadovoljni, ali da se čini sve da plate i penzije i dalje rastu.

U odnosu na 2012. godinu to je povećanje plata u prosveti od oko 90 odsto, ukazala je Brnabić.

Ona je ocenila da pisanje tajkunskih medije "odlazi u ludilo" i da njima ništa nije dobro - ni auto-put, ni Ekspo, ni povećanje plata i penzija. Svi vam čestitaju, a onda imate te medije koji kažu: "Ma, Ekspo nije važan", rekla je Brnabić. 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija