Politika

Stranka Zajedno zahvalila Ćuti na saradnji: "Od presudne je važnosti da se koncentrišemo na ono što nam je zajedničko"

Komentari

Autor: Euronews Srbija

07/09/2023

-

14:37

Stranka Zajedno zahvalila Ćuti na saradnji: "Od presudne je važnosti da se koncentrišemo na ono što nam je zajedničko"
Stranka Zajedno zahvalila Ćuti na saradnji: "Od presudne je važnosti da se koncentrišemo na ono što nam je zajedničko" - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

veličina teksta

Aa Aa

Stranka Zajedno objavila je saopštenje u kojem se zahvaljuje Aleksandru Jovanoviću Ćuti na saradnji i navodi da poštuje njegovu odluku da napusti stranku.

"Ovom prilikom pozivamo i njega i ostale kolege iz opozicije da zajednički nastavimo borbu za normalan i dostojanstven život. Doći će vreme kada ćemo moći da se borimo za svoje zasebne političke vizije. Do tada je, u ovom odsudnom momentu, od presudne važnosti da se koncentrišemo na ono što nam je zajedničko, a to je smena korumpiranog, nasilničkog, režima. Deklaracija o saradnji koju je stranka Zajedno potpisala sa strankom Srce i Demokratskom strankom je doprinos osnaženju ove zajedničke borbe i otvoreni poziv za velko udruživanje", navodi se u saopštenju i dodaje:

"Što se tiče nedoumica unutar samog Ekološkog ustanka, a u vezi sa jednom od FB stranica Ekološkog Ustanka, nadamo se da će one biti rešene i otklonjene. Bilo bi značajan doprinos za održavanje dobrog duha buduće saradnje da iz ove teme izuzmete one koji sa ovim nesporazumom nemaju nikakve veze. Napominjemo i to da niko iz medijskog tima stranke Zajedno nema pristup i ovlašćenje za administriranje stranice Ekološkog ustanka"

Podsetimo, Aleksandar Jovanović Ćuta, kopredsednik stranke Zajedno i lider Ekološkog pokreta saopštio je juče da podnosi ostavku na sve funkcije u Zajedno, a da će stranku sa njim napustiti i svi članovi Ekološkog utanka.

Jovanović je rekao da je Nebojša Zelenović bez da ih obavesti napravio savez sa strankom SRCE Zdravka Ponoša, Demokratskom strankom i Rumunskom partijom, a da je čašu prelilo to što im je oteta stranica Ekološkog ustanka.

Komentari (0)

Srbija