Politika

Srpska lista: Odgovorni za paljenje kuće srpskih povratnika da odgovaraju, međunarodna zajednica da reaguje

Komentari

Autor: Tanjug

11/09/2023

-

13:02

Srpska lista: Odgovorni za paljenje kuće srpskih povratnika da odgovaraju, međunarodna zajednica da reaguje
Srpska lista: Odgovorni za paljenje kuće srpskih povratnika da odgovaraju, međunarodna zajednica da reaguje - Copyright Euronews Srbija/ Anđelka Ćup

veličina teksta

Aa Aa

Srpska lista (SL) uputila je danas, nakon što je zapaljena kuća srpskih povratnika u opštini Vučitrn, da međunarodna zajednica da uloži maksimalne napore i izvrši pritisak na kosovsku policiju da prestane da skriva napadače na srpski narod i srpsku imovinu, te da odgovorne pronađe i kazni. 

U saopštenju se ističe da Euleks i KFOR moraju da pojačaju prisustvo u srpskim sredinama i obezbede mir i sigurnost za sve građane, jer je to njihova obaveza koja proizilazi iz mandata koji su dobili rezolucijom SB UN 1244.

"U društvu koje režim u Prištini reklamira kao najdemokratskije napadi na Srbe su svakodnevica i govore upravo suprotno od onoga što Kurti i ostali predstavljaju međunarodnoj javnosti. Realna je opasnost da kao i u prethodna dva slučaja i ovaj, treći, nikada ne dobije sudski epilog, a počinioci ostanu nepoznati, što je poražavajuća činjenica", kaže se u saopštenju.

 SL navodi da je "ovaj gnusni napad na časnu porodicu Janačković je delo ekstremista koji ne prihvataju odluku ove porodice da ne napusti svoju rodnu grudu i ne prodaju svoje imanje". 

U pitanju je, dodaje se, porodična kuća koju je porodica Janačkovića dva puta obnavljala i podizala iz pepela i koja je bila skoro spremna za useljenje pre nego je juče ponovo zapaljena. 
 

Komentari (0)

Srbija