Politika

Joksimović: Slovenija iskreni zagovornik proširenja Evropske unije

Komentari

Autor: Tanjug

23/07/2021

-

13:37

Joksimović: Slovenija iskreni zagovornik proširenja Evropske unije
Joksimović: Slovenija iskreni zagovornik proširenja Evropske unije - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Neformalnom sastanku ministara Evropske unije prisustvuju i predstavnici zemalja Zapadnog Balkana, a ministarka za evropske integracije Srbije Jadranka Joksimović zahvalila je Sloveniji na pozivu ocenjujući da je to dobra inicijativa slovenačkih partnera.


Joksimović je, novinarima ispred Kongresnog centra na Brdu kod Kranja, kazala da je Slovenija i pozivom partnerima sa Zapadnog Balkana i kandidatima za članstvo pokazala da je iskreni zagovornik politike proširenja EU.
Euronews TV
"Slovenija je pokazala i da je iskreni prijatelj Zapadnog Balkana i drago mi je da su reafirmisali i na neki način vratili temu proširenja na region na dnevni red Unije", kazala je Joksimović.

Govorila je i o bilateralnim odnosima Srbije i Slovenije, i u tom smislu navela da su oni prilično dobri, ali i da se stalno unapređuju u političkom i ekonomskom smislu.

"Očekujemo do kraja slovenačkog predsedavanja, odnosno do kraja ove godine, konkretne korake na daljem evropskom putu Srbije", kazala je Joksimović.

Ministar za evropske poslove Severne Makedonije Nikola Dimitrov je takođe komentarisao slovenačko predsedavanje EU, rekavši da očekuje da Unija povrati kredibilnost i poverenje zemalja Zapadnog Balkana u narednih šest meseci.

"Mislim da ćemo za vreme slovenačkog predsedavanja u narednih šest meseci povećati poverenje u kredibilnost EU. Ili će biti obnovljena kredibilnost EU na Zapadnom Balkanu ili ćemo je izgubiti u potpunosti. Nadam se da će biti ovo prvo", rekao je Dimitrov.

Komentari (0)

Srbija