Politika

Zaštitnik građana pokrenuo postupak kontrole rada škole iz Železnika zbog ugrožavanja zdravlja dece

Komentari

Autor: Tanjug

18/09/2023

-

19:11

Zaštitnik građana pokrenuo postupak kontrole rada škole iz Železnika zbog ugrožavanja zdravlja dece
Zoran Pašalić - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Zaštitnik građana Zoran Pašalić pokrenuo je danas po pritužbi roditelja učenika nižih razreda ispitni postupak ocene zakonitosti i pravilnosti rada OŠ "Braća Jerković" iz Železnika.

Kako je saopšteno iz Kancelarije ombudsmana, postupak je pokrenut zbog direktnog ugrožavanja zdravlja i bezbednosti dece usled nehigijenskih uslova kojima su bili izloženi tokom boravka na rekreativnoj nastavi organizovanoj u dečijem odmaralištu „Bela breza“ u Rožanstvu na Zlatiboru od 13. do 20. juna ove godine. 

Zaštitnik građana je istovremeno pozvao Ministarstvo nauke, prosvete i tehnološkog razvoja da izvrši nadzor nad radom OŠ "Braća Jerković" iz Železnika, kako bi se utvrdilo da li je povodom organizovanja rekreativne nastave pravilno primenila propise kojima se određuje organizacija i sprovođenje nastave u prirodi i ekskurzije u osnovnoj školi. 

Postupak je pokrenut i prema Ministarstvu zdravlja u smislu da li je preduzelo mere iz njihove nadležnosti.

U pritužbi roditelja, čija deca pohađaju OŠ "Braća Jerković" navodi se da zaposleni te škole koji su sa učenicima boravili na sedmodnevnoj rekreativnoj nastavi na Zlatiboru, nisu reagovali na predviđen način, iako su imali saznanja da u odmaralištu ima insekata, kao i da je deci moglo biti ugroženo zdravlje zbog alergijske reakcije na ujede stenica, navodi se u saopštenju.

Komentari (0)

Srbija