Politika

Vučić: U UN ćemo snažno štititi poziciju Srbije

Komentari

Autor: Euronews Srbija

19/09/2023

-

16:31

Vučić: U UN ćemo snažno štititi poziciju Srbije
Vučić: U UN ćemo snažno štititi poziciju Srbije - Copyright Instagram/buducnostsrbijeav

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji danas prisustvuje otvaranju generalne debate 78. zasedanja Generalne skupštine UN, poručio je da će u svom govoru u četvrtak snažno štititi poziciju Srbije.

"Počeli smo jutros rano u UN. Mi istupamo u četvrtak i snažno ćemo štititi poziciju Srbije. Uveren sam da će građani naše zemlje biti ponosni na svoje rukovodstvo", naveo je Vučić u objavi na Instagram profilu "budućnostsrbijeav".

 

 

Vučić se danas u Njujorku sastao sa turskim predsedikom Redžepom Tajipom Erdoganom na marginama Generalne skupštine u UN.

Kako je navedeno na instagram nalogu buducnostsrbijeav, predsednik je sastanak ocenio kao vrlo dobar.

"Razgovarali smo o svim važnim pitanjima i dogovorili njegovu skoru posetu Srbiji", navedeno je.

U Njujorku je danas počela generalna debata 78. zasedanja Generalne skupštine UN, a očekuje se da će među glavnim temama biti klimatske promene i rat u Ukrajini.

Na Generalnoj debati obratiće se predsednici, premijeri i monarsi iz 145 zemalja. Prvi put će američki predsednik Džo Bajden biti jedini predstavnik pet stalnih članica Saveta bezbednosti UN sa pravom veta, koji će prisustvovati sastanku lično.

U Njujork ne dolazi kineski predsednik Si Đinping, ni predsednik Rusije Vladimir Putin, francuski predsednik Emanuel Makron, kao ni Riši Sunak, koji će biti prvi britanski premijer koji posle 10 godina neće doći na Generalnu skupštinu UN. 

Komentari (0)

Srbija