Fokus

Bajden čestitao na dogovoru holivudskih pisaca i velikih studija

Komentari

Autor: Tanjug

25/09/2023

-

18:45

Bajden čestitao na dogovoru holivudskih pisaca i velikih studija
Tanjug/AP/Jacquelyn Martin - Copyright Tanjug/AP/Jacquelyn Martin

veličina teksta

Aa Aa

Američki predsednik Džo Bajden čestitao je holivudskom sindikatu scenarista i pisaca i velikim studijima na postizanju preliminarnog sporazuma o radu.

Reč je o dogovoru za koji se očekuje da će okončati jedan od dva štrajka koji su zaustavili većinu filmske i televizijske produkcije, preneo je Rojters.

Lideri sindikata scenarista i pisaca (VGA) i holivudski studiji postigli su u nedelju okvirni dogovor o okončanju štrajka scenarista nakon skoro pet meseci, iako još uvek nije došlo do dogovora studija i glumaca koji štrajkuju.

Udruženje pisaca Amerike objavilo je dogovor u zajedničkoj izjavi sa Alijansom filmskih i televizijskih producenata (AMPTP), grupom koja u pregovorima predstavlja studije, servise za striming i produkcijske kompanije, prenosi AP.

''VGA je postigla provizorni sporazum sa AMPTP-om. Ovo je omogućila  solidarnost članova VGA i izvanredna podrška naše braće i sestara iz sindikata koji su nam se pridružili u protestima više od 146 dana'', navodi se u mejlu koji je sindikat poslao svojim članovima.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet