Fokus

Menendez se obratio prvi put od podizanja optužnice: Ostajem u Kongresu

Komentari

Autor: Tanjug

25/09/2023

-

20:48

Menendez se obratio prvi put od podizanja optužnice: Ostajem u Kongresu
Menendez se obratio prvi put od podizanja optužnice: Ostajem u Kongresu - Copyright Tom Williams/Pool via AP

veličina teksta

Aa Aa

Američki senator Robert Menendez oglasio se danas prvi put otkako je protiv njega i njegove supruge podignuta optužnica za primanja mita, poručivši da će ostati u Kongresu i da će se boriti protiv optužbi.

"Optužbe protiv mene su upravo to - optužbe. Shvatam da će ovo biti najveća borba do sada. Čvrsto verujem da, kada budu iznete sve činjenice, ne samo da ću biti oslobođen krivice, već ću i dalje biti senator Nju Džersija", poručio je Menendez, prenosi Njujork tajms.

Menendez je ranije odbio pozive kolega demokrata u svojoj matičnoj državi Nju Džersi da podnese ostavku na mesto senatora.

Kancelarija američkog tužioca na Menhetnu tereti Menendeza i njegovu suprugu Nadin da su primali hiljade dolara mita u zamenu za korišćenje moći i uticaja kao senatora u korist biznismena iz Nju Džersija i činili usluge vladi Egipta, preneo je Rojters.

Tužioci su rekli da mito uključuje gotovinu, zlato, uplate za hipoteku za kuću, nadoknadu za posao sa minimalnim zahtevima, luksuzno vozilo i druge stvari od vrednosti. Robert Menendez i njegova supruga Nadin suočavaju se sa po tri tačke optužbe u vezi sa korupcijom i iznudom.

Menendez je u Senatu od 2006. godine, a bio je predsednik uticajnog komiteta američkog Senata za spoljne poslove do pre dva dana kada je podneo ostavku. Tužioci traže da Menendezu bude oduzeta imovina, uključujući kuću u Nju Džersiju, Mercedes-Benc iz 2019. godine i oko 566.000 dolara u gotovini, zlatnim polugama i sa bankovnog računa.

 

Komentari (0)

Svet