Fokus

Kineski potpredsednik: Peking spreman da sarađuje sa EU na unapređenju partnerstva

Komentari

Autor: Tanjug

26/09/2023

-

22:39

Kineski potpredsednik: Peking spreman da sarađuje sa EU na unapređenju partnerstva
He Lifeng - Copyright Tanjug/AP/Ng Han Guan

veličina teksta

Aa Aa

Kineski potpredsednik He Lifeng izjavio je da je Kina spremna da sarađuje sa Evropskom unijom kako bi u potpunosti primenila važan konsenzus koji su postigli lideri dve strane i unapredili sveobuhvatno strateško partnerstvo između Kine i EU na novi nivo.

On je to rekao tokom 10. Ekonomskog i trgovinskog dijaloga na visokom nivou Kina-EU, kojim je u Pekingu kopredsedavao izvršni potpredsednik Evropske komisije Valdis Dombrovskis, prenosi CCTV.

He je istakao da se ove godine navršava 20 godina od uspostavljanja sveobuhvatnog strateškog partnerstva Kina-EU, i da je Kina spremna da radi sa EU kako bi u potpunosti primenila ''važan konsenzus koji su postigli lideri dve strane, konsolidovala saradnju u tradicionalnim oblastima, aktivno istraživala nove oblasti saradnje, zajednički se bavila globalnim izazovima'' i preuzela sveobuhvatno strateško partnerstvo Kine i EU na novi nivo.

Dombrovskis je rekao da je EU voljna da radi sa Kinom na jačanju saradnje u oblasti ekonomije i trgovine, i podsticanju održivog razvoja odnosa EU i Kine.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet