Fokus

U Las Vegasu uhapšen muškarac povezan sa ubistvom Tupaka Šakura

Komentari

Autor: Tanjug

29/09/2023

-

20:19

U Las Vegasu uhapšen muškarac povezan sa ubistvom Tupaka Šakura
Tupak Šakur - Copyright Tanjug/AP/Frank Wiese

veličina teksta

Aa Aa

Policija Las Vegasa uhapsila je muškarca osumnjičenog da je povezan sa ubistvom hip-hop ikone Tupaka Šakura, 1996. godine.

Duen Dejvis, odavno poznat istražiteljima, priveden je rano ujutro, što je dugo očekivani obrt u slučaju koji je godinama intrigirao javnost, a frustrirao istražitelje, preneo je AP.

On je i sam priznao u intervjuima i u svojim memoarima iz 2019. godine "Legenda ulice Kompton" da je bio u kadilaku, iz koga je pucano u septembru 1996. godine, kada je ubijen 25-godišnji Tupak.

Hapšenje je usledilo više od dva meseca nakon što je policija Las Vegasa upala u kuću njegove supruge u susednom Hendersonu, tražeći dokaze u vezi sa ubistvom Šakura.

Policija je prijavila da je tada uzela više računara, mobilni telefon i disk, časopis Vajb u kojem je bio Šakur, nekoliko metaka kalibra 40 i primerak Dejvisovih memoara.

Dejvis je u knjizi rekao da je prekinuo ćutanje zbog Tupakovog ubistva 2010. godine, nakon sastanka iza zatvorenih vrata sa vlastima, kada se svojih 46 godina suočio doživotnom robijom zbog optužbi za dilovanje droge.

"Obećali su da će srušiti optužnicu i zaustaviti veliku porotu, ako im pomognem", napisao je on, rekavši za sebe da je jedan od poslednjih živih svedoka pucnjave.

U noći 7. septembra 1996. godine Šakur je bio u BMV-u kojim je upravljala osnivač izdavačke kuće "Det rou rekords" Marion Najt.

Oni su čekali na crvenom semaforu kada se pored njih zaustavio beli kadilak i Tupak je upucan više puta, da bi umro nedelju dana kasnije.

Dejvis je 2018, nakon dijagnoze raka, javno priznao da je bio u kadilaku tokom napada i umešao svog nećaka, Orlanda "Bejbi Lejna" Andersona, rekavši da je on bio jedan od dvoje ljudi na zadnjem sedištu odakle su ispaljeni hici.

Pucnjava se dogodila nakon tuče u kazinu iste večeri, u kojoj su učestvovali Anderson, Šakur i drugi. Anderson je negirao bilo kakvu umešanost u ubistvo Tupaka. Dve godine kasnije i on je ubijen u pucnjavi u Komptonu, u Kaliforniji.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet