Fokus

Obilni pljuskovi izazvali poplave u Njujorku, poremetile rad metroa

Komentari

Autor: Tanjug

29/09/2023

-

22:36

Obilni pljuskovi izazvali poplave u Njujorku, poremetile rad metroa
Obilni pljuskovi izazvali poplave u Njujorku, poremetile rad metroa - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Obilni pljuskovi posle nedelju dana uglavnom stalnih padavina izazvali su iznenadne poplave u Njujorku, poremetile rad metroa u najnaseljenijem gradu u SAD i pretvorile mnoge ulice u mala jezera.

Upozorenje o poplavama važilo je u Njujorku do podneva po lokalnom vremenu, jer je na nekim lokacijama palo više od pet centimetara kiše, a očekivalo se još toliko u roku od nekoliko sati, saopštila je Nacionalna meteorološka služba, preneo je Rojters.

profimedia

 

"Pomerite se sada na viša mesta. Delujte brzo da biste zaštitili svoj život", navodi se u savetu Nacionalne meteorološke službe objavljenom na njenom sajtu.

Ekstremne padavine podstakle su guvernerku Njujorka Keti Hočul da proglasi vanredno stanje za Njujork, Long Ajlend i Hadson Valej.

profimedia

 

"Molim vas, preduzmite korake da ostanete bezbedni i zapamtite da nikada ne pokušavate da putujete po poplavljenim putevima", istakla je ona u poruci objavljenoj na platformi X (Tviter). Na slikama i video snimcima mogu se videti ulice i metro koji su poplavljeni širom Njujorka, zbog čega je bio paralisan jutarnji saobraćaj.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet