Fokus

Vladika Arsenije: Srpski hodočasnici u Izraelu su dobro, sve vreme smo u kontaktu s ambasadom

Komentari

Autor: Tanjug

07/10/2023

-

19:52

Vladika Arsenije: Srpski hodočasnici u Izraelu su dobro, sve vreme smo u kontaktu s ambasadom
Vladika Arsenije: Srpski hodočasnici u Izraelu su dobro, sve vreme smo u kontaktu s ambasadom - Copyright Tanjug AP/Ohad Zwigenberg

veličina teksta

Aa Aa

Vladika Arsenije, koji sa grupom hodočasnika iz Niša, zajedno sa vladikom Ilarionom, boravi u Izraelu, izjavio je večeras da su svi srpski hodočasnici, a ima ih iz Londona i Nemačke dobro, da je deo njih po planu puta već na aerodromu, a drugi deo blizu granice sa Egiptom.

"U Izraelu boravi više grupa hodočasnika iz Srbije. Naša grupa krenula je iz Niša 1. oktobra, jedan deo grupe treba danas da se vrati u Srbiju, a drugi da nastavi pokloničko putovanje na Sinaj u Egipat u manastir Svete Katarine", rekao je vladika.

Ta grupa koja danas treba da se vrati u Srbiju, broji 54 hodočasnika, oni su krenuli iz Vitlejema, već su blizu aerodorma u Tel Avivu i imaju let u 22 sata, "svi su dobro, ali kako čujemo let je otkazan", rekao je vladika Arsenije i naglasio da svi pokušavaju da nađu rešenje za njihov povratak.

Sve vreme smo u kontaktu sa ambsadom koja je na visini zadatka, dodao je on.

"Durgi deo grupe u kojoj smo ja i vladika timočki ima 35 putnika, naša grupa je oko 100 kilometara od granice sa Egiptom, nadamo se da ćemo za sat preći granicu, to je grupa koja je krenula iz Niša i svi smo bezbedni i dorbo", rekao je on.

"Svi turisti i hodočasnici iz svih krajeva sveta su iznenađeni situacijom, čule su se eksplozije, PVO izraelske vojske, videli smo dim u daljini, ali smo bili u hotelu do pre nekoliko sati, slušali uputstva ambasade i rešili sada kada se sitaucija smirila da krenemo na ranije plairane destinacije", kazao je on.

"Jedna grupa srpskih hodočansika iz Dizeldrofa je u Jerusalimu i oni su dobro. Dve grupe iz Srbije iz Kraljeva i dijaspore - Austrije i Švajcarske vratili su se juče.

Jedna naša grupa iz Londona trebalo je da se vrati, verovatno su i oni na aerodromu, rekao je vladika Arsenije.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet