Fokus

Raisi upozorio Makrona: Rat će se proširiti ako ne prestane izraelska opsada Gaze

Komentari

Autor: Tanjug

15/10/2023

-

23:49

Raisi upozorio Makrona: Rat će se proširiti ako ne prestane izraelska opsada Gaze
Raisi upozorio Makrona: Rat će se proširiti ako ne prestane izraelska opsada Gaze - Copyright Tanjug AP/Jason DeCrow, Markus Schreiber

veličina teksta

Aa Aa

Iranski predsednik Ebrahim Raisi upozorio je, u telefonskom razgovoru sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom, da će se rat proširiti ukoliko ne prestane izraelska opsada Pojasa Gaze, objavili su iranski državni mediji.

"Situacija će se zakomplikovati... ako zločini cionističkog režima, uključujući ubijanje ljudi i blokadu Gaze, ne budu zaustavljeni", rekao je Raisi.

Iranski predsednik nije pomenuo napad Hamasa iz Gaze na južni Izrael 7. oktobra koji je izazvao najnoviji rat, preneo je "Tajms of Izrael", navodeći da je Iran dugo bio pristalica te palestinske terorističke organizacije.

Makron je tokom razgovora upozorio Raisija da Iran treba da izbegne bilo kakvu aktivnost koja bi mogla da dovede do eskalacije ili proširenja sukoba između Izraela i Hamasa i da učini sve što je moguće da se to izbegne, saopštila je Makronova kancelarija, preneo je Rojters.

Kako se navodi, Makron je rekao Raisiju da Iran, s obzirom na svoje odnose sa Hezbolahom i Hamasom, ima odgovornost u vezi sa mogućim širenjem sukoba, posebno na Liban.

"Iran mora učiniti sve što je moguće kako bi se izbeglo regionalno rasplamsavanje (sukoba)", rekao je Makron.

Komentari (0)

Svet