Fokus

Izrael se nedvosmisleno ograđuje od izjava ambasadora u Hrvatskoj: "Srbija je naš prijatelj"

Komentari

Autor: Tanjug

03/11/2023

-

23:12

Izrael se nedvosmisleno ograđuje od izjava ambasadora u Hrvatskoj: "Srbija je naš prijatelj"
Izrael se nedvosmisleno ograđuje od izjava ambasadora u Hrvatskoj: "Srbija je naš prijatelj" - Copyright Pixabay

veličina teksta

Aa Aa

Ministar spoljnih poslova Izraela Eli Koen nedvosmisleno se ogradio od izjava koje se pripisuju ambasadoru njegove zemlje u Hrvatskoj i naglasio da su Srbija i srpski narod cenjeni prijatelji Izraela i da im je ta zemlja zahvalna na trajnoj podršci i partnerstvu naroda.

"Nedvosmisleno se ograđujemo od izjava koje se pripisuju izraelskom ambasadoru u Hrvatskoj. Srbija i njen narod su cenjeni prijatelji Izraela i zahvalni smo na trajnoj podršci i partnerstvu naših naroda", naveo je Koen na društvenoj mreži X (Tviter), dok je na svom nalogu na ovoj mreži njegovu izjavu prenela i Ambasada Izraela u Srbiji.

Ambasador Izraela u Hrvatskoj Gari Koren ranije je, kako tvrdi hrvatski portal Index, rekao da "Hrvatska zbog Domovinskog rata dobro razume čemu je Izrael izložen".

On je navodno rekao da su Srbi sa teritorije Hrvatske imali sreće što je Srbija htela da ih primi jer, kako je naveo, arapske države to ne žele da učine sa Palestincima koje smatraju remetilačkim faktorom, odnosno svojevrsnim kreatorima problema.

Komentari (0)

Svet