Fokus

Kralj Čarls u prvom obraćanju britanskom parlamentu: London jasno na strani Ukrajine, Izraela i NATO

Komentari

Autor: Tanjug

07/11/2023

-

15:18

Kralj Čarls u prvom obraćanju britanskom parlamentu: London jasno na strani Ukrajine, Izraela i NATO
Kralj Čarls u prvom obraćanju britanskom parlamentu: London jasno na strani Ukrajine, Izraela i NATO - Copyright Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

veličina teksta

Aa Aa

London će podržati Ukrajinu i radiće na jačanju NATO saveza, saopštio je u svom prvom obraćanju britanskom parlamentu otkako je stupio na tron britanski kralj Čarls Treći. U svom govoru, posebno je istakao da će odgovorni "snositi posledice varvarskog terorizma protiv naroda Izraela". 

Kralj, koji je služio i u kraljevskoj mornarici i ratnom vazduhoplovstvu, odao je poštu majci Elizabeti za službu i posvećenost naciji, preneo je BBC.

"Moji ministri će raditi blisko sa međunarodnim partnerima da podržimo Ukrajinu, ojačamo NATO savez i rešimo najteža bezbednosna pitanja. U ovo ulaze i posledice varvarskih terorističkih dela počinjenih protiv izraelskog naroda, zatim, obezbeđivanje humanitarne pomoći Gazi i podršku i stabilnost Bliskom istoku", poručio je Čarls.

Priznajući "značajne dugoročne izazove" koje su za Veliku Britaniju stvorile pandemija kovida i ruska invazija na Ukrajinu, on kaže da je prioritet vlade donošenje "teških, ali neophodnih dugoročnih odluka da se zemlja promeni na bolje".

Komentari (0)

Svet