Fokus

Bajdenov sin i brat pozvani da svedoče pred odborom Predstavničkog doma

Komentari

Autor: Tanjug

08/11/2023

-

22:50

Bajdenov sin i brat pozvani da svedoče pred odborom Predstavničkog doma
Tanjug/AP/Andrew Harnik - Copyright Tanjug/AP/Andrew Harnik

veličina teksta

Aa Aa

Nadzorni odbor Predstavničkog doma pozvao je Hantera i Džejmsa Bajdena, sina i brata američkog predsednika Džozefa Bajdena, da svedoče pred tim telom, saopšteno je danas.

Poziv Bajdenovima je upućen u trenutku dok republikanci u Predstavničkom domu nastavljaju da istražuju da li je predsednik počinio prekršaj u vezi sa poslovima svoje porodice u inostranstvu, što otvara mogućnost za i pokretanje procesa za opoziv, prenosi Si-En-En.

Komisija koju predvode republikanci takođe je saopštila da je pozvala poslovnog saradnika porodice Bajden, Roba Vokera i zatražila da dobrovoljno svedoči, kao i druge pojedince uključujući Saru Bajden, ženu Džejmsa Bajdena, Hali Bajden, udovicu predsednikovog najstarijeg sina, Bo Bajden sa kojim je Hanter Bajden bio u romantičnoj vezi i Toni Bobulinski, još jednog poslovnog saradnika američkog predsednika.

Hanter Bajden trebalo bi da se pojavi pred nadzornim odborom Predstavničkog doma 13. decembra, Džejms Bajden 6. decembra, a Rob Voker 29. novembra.

U pozivnim pismima u kojima se traži dobrovoljna saradnja od članova porodice Bajden, a koja su potpisali predsedavajući nadzornog odbora Džejms Komer i predsedavajući odbora za pravosuđe Predstavničkog doma Džim Džordan navodi se da su komiteti identifikovali pozvane kao lica koja poseduju informacije relevantne za njihovu istragu i traže svedočenje u vezi sa ovim i drugim srodnim temama koje su relevantne za istragu.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet