Fokus

Si Đinping: Kina će podržati rad Rusije kao predsedavajućeg BRIKS-a

Komentari

Autor: Tanjug

21/11/2023

-

19:43

Si Đinping: Kina će podržati rad Rusije kao predsedavajućeg BRIKS-a
Si Đinping: Kina će podržati rad Rusije kao predsedavajućeg BRIKS-a - Copyright Tanjug/AP/Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin

veličina teksta

Aa Aa

Kina će, zajedno sa ostalim članicama BRIKS-a, podržati rusko predsedavanje organizacijom sledeće godine, izjavio je kineski predsednik Si Đinping na vanrednom onlajn samitu BRIKS-a o Bliskom istoku.

"Rusija će sledeće godine predsedavati BRIKS-om. Kina je voljna da sarađuje sa drugim članicama kako bi podržala napore Rusije i stvorila novu eru saradnje BRIKS-a“, rekao je Si, prenosi TASS.

Kineski lider je mehanizam saradnje BRIKS-a nazvao "važnom platformom za tržišta u razvoju i zemlje u razvoju za jačanje jedinstva i saradnje i očuvanje zajedničkih interesa".

Južna Afrika predsedava BRIKS-om 2023. Ruski predsednik Vladimir Putin učestvuje na onlajn samitu, zajedno sa predstavnicima Brazila, Rusije, Indije i Kine, kao i onih zemalja koje će od 1. januara sledeće godine postati punopravne članice asocijacije: Argentina, Egipat, Iran, Ujedinjeni Arapski Emirati, Saudijska Arabija i Etiopija. Na sastanku učestvuje i generalni sekretar UN Antonio Gutereš.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet