Fokus

Milej ne odustaje od predizbornih obećanja: Gašenje Centralne banke Argentine nije stvar o kojoj može da se pregovara

Komentari

Autor: Tanjug

24/11/2023

-

15:48

Milej ne odustaje od predizbornih obećanja: Gašenje Centralne banke Argentine nije stvar o kojoj može da se pregovara
Milej ne odustaje od predizbornih obećanja: Gašenje Centralne banke Argentine nije stvar o kojoj može da se pregovara - Copyright Tanjug/AP Photo/Natacha Pisarenko

veličina teksta

Aa Aa

Novoizabrani argentinski predsednik Havijer Milej poručio je da zatvaranje Centralne banke Argentine "nije stvar o kojoj može da se pregovara".

On je kao "lažne glasine" okarakterisao navode pojedinih medija da će odustati od tog svog predizbornog obećanja, prenosi Rojters.

Milej, koji stupa na dužnost 10. decembra, u drugom krugu predsedničkih izbora osvojio je skoro 56 odsto glasova, a iza sebe je ostavio protivkandidata, bivšeg ministra ekonomije Serđa Masu za kog je glasalo 44 odsto birača.

Tokom predizborne kampanje obećao je da će ukinuti Centralnu banku i uvesti dolar kako bi zemlja prevazišla finansijsku katastrofu koja je 40 odsto od ukupno 45 miliona građana Argentine dovela do siromaštva i povećala inflaciju na više od 140 procenata.

"Znam kako da iskorenim rak inflacije", rekao je Milej tokom poslednje predsedničke debate, obećavši rekonstrukciju Argentine i "drastične promene".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet