Fokus

Jemenski Huti napali nekoliko brodova u Crvenom moru: Među njima i američki razarač USS Kerni, oglasio se Pentagon

Komentari

Autor: Tanjug

03/12/2023

-

17:32

Jemenski Huti napali nekoliko brodova u Crvenom moru: Među njima i američki razarač USS Kerni, oglasio se Pentagon
Jemenski Huti napali nekoliko brodova u Crvenom moru: Među njima i američki razarač USS Kerni, oglasio se Pentagon - Copyright Tanjug/U.S. Navy via AP

veličina teksta

Aa Aa

Jemenski Huti izveli su danas napade dronom na izraelske, britanske i američke brodove u Crvenom moru zbog obnovljenih napada Izraela na Pojas Gaze.

Portparol jemenskih Huta general Jahja Sari rekao je da su napadnuta dva izraelska broda, "Juniti eksplorer" i "Namber najn", koji su se, kako je rekao, oglušili na upozorenja mornarice Huta, prenosi Rojters.

Sari je poručio da će Huti nastaviti da gađaju izarelske brodove u Crvenom moru i da "Jemen vodi sudbonosnu bitku sa izraelskim okupatorom SAD", prenela je libanska televizija Al Majdin.

Prethodno je pomorska bezbednosna kompanija Ambrej saopštila da je primila izveštaje da je britanski teretni brod pogođen projektilom dok je išao kroz Crveno more.

 "Britanski teretni brod pod zastavom Bahama je, prema izveštajima, pogođen raketom dok je prolazio kroz Crveno more, na oko 34,5 kilometara severozapadno od Moče u Jemenu", navela je kompanija Ambrej, preneo je Juronjuz.

Pentagon je nešto kasnije saopštio da je izvedeno više napada na brodove u Crvenom moru, ukljujućući i na američki razarač USS Kerni.

Američki zvaničnik koji je želeo da ostanen anoniman rekao je da je napad na USS Kerni počeo oko 10.00 po lokalnom vremenu kod grada Sane u Jemenu i trajao je pet sati.

Drugi američki zvaničnik rekao je da je Kerni presreo najmanje jedan dron tokom napada.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet