Fokus

Oštre mere za nevakcinisane: U ovoj zemlji više neće moći da obavljaju ni svakodnevne aktivnosti

Komentari

Autor: Euronews Srbija

30/07/2021

-

11:56

Oštre mere za nevakcinisane: U ovoj zemlji više neće moći da obavljaju ni svakodnevne aktivnosti
Oštre mere za nevakcinisane: U ovoj zemlji više neće moći da obavljaju ni svakodnevne aktivnosti - Copyright AP Photo

veličina teksta

Aa Aa

Pakistan će od 1. avgusta zabraniti avionska putovanja osobama bez potvrde o vakcinaciji protiv kovida 19 i zahtevaće da se svi radnici u javnom sektoru vakcinišu do 31. avgusta, objavila je vlada uz niz drugih ograničenja.

Od 1. avgusta oni koji nisu vakcinisani više neće moći da ulaze u prostore državne uprave, škole, restorane i tržne centre, rekao je Asad Umar, načelnik Centra za nacionalnu upravu u operacije (NCOC) na zajedničkoj konferenciji za novinare sa ministrom zdravlja u Islamabadu.

Nastavnici i studenti stariji od 18 godina, radnici javnog prevoza i radnici u maloprodaji takođe se moraju vakcinisati do kraja avgusta, navode dalje.

U Pakistanu je broj obolelih od koronavirusa skočio. Preovladava delta varijanta, a inače slab zdravstveni sistem je pod velikim pritiskom.

Nacionalna stopa pozitivnosti na kovid 19 iznosi 7,53 odsto.

"Osim ako niste vakcinisani, od 1. avgusta ne možete ići u školu i na fakultet. Ne možemo ugroziti živote naše dece jednostavno zašto što vi niste spremni da primite vakcinu", rekao je Umar.

Inače, više od 27,8 miliona ljudi primilo je najmanje jednu dozu vakcine, dok je samo 5,9 miliona potpuno vakcinisano od ukupno 220 miliona stanovnika.

Komentari (0)

Svet