Fokus

SUDAR NA PISTI U TOKIJU Putnički avion buknuo u plamen - evakuisano 379 putnika, petoro poginulo u spasilačkom (VIDEO)

Komentari

Autor: NHK

02/01/2024

-

10:19

SUDAR NA PISTI U TOKIJU Putnički avion buknuo u plamen - evakuisano 379 putnika, petoro poginulo u spasilačkom (VIDEO)
SUDAR NA PISTI U TOKIJU Putnički avion buknuo u plamen - evakuisano 379 putnika, petoro poginulo u spasilačkom (VIDEO) - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Na jednom od dva tokijska aerodroma "Haneda" došlo je do sudara putničkog aviona kompanije Japan Airlines i aviona Japanske obalske straže, potvrdila je državna televizija NHK. Putnički avion je pri sudaru eksplodirao nakon čega je buknuo u plamen, a brzom reakcijom posade evakuisano je svih 379 putnika. U avionu obalske straže bilo je šestoro članova posade, od čega je petoro poginulo.

Saopšteno je i da je avion kompanije Japan Airlines na letu JAL 516, poleteo sa ostrva Hokaida i da se u njemu nalazilo 379 putnika. Iz kompanije kažu da su svi putnici uspešno evakuisani, kao i da nema povređenih.

Kako piše BBC, u spasilačkom avionu bilo je šest članova posade od kojih se pet vodi kao nestalo. Inače, avion obalske straže bio je na putu ka aerodromu Nigata kako bi isporučio pomoć žrtvama zemljotresa, piše Rojters.

Kancelarija japanskog premijera Fumija Kišide navela je na Tviteru da je neophodno što pre "osigurati da zvaničnici brzo utvrde stanje štete", kao i da se javnosti pruže odgovarajuće informacije.

Ministarstvo za zemljište, infrastrukturu, saobraćaj i turizam saopštilo je da istražuje slučaj, te navelo da je aerodrom u Tokiju trenutno zatvoren za avio-saobraćaj.

Do nesreće je došlo sam dan nakon što je Japan pogodila serija zemljotresa od kojih je najsnažniji bio onaj od 7,6 Rihtera. Poginulo je 48 ljudi, dok japanski premijer Fumio Kišida kaže da je u toku "trka sa vremenom" da se spasu preostali preživeli pod ruševinama.

Komentari (0)

Svet