Fokus

Rojters: Vojska SAD ubila komandanta iračke milicije Al-Nudžaba

Komentari

Autor: Tanjug

04/01/2024

-

11:47

Rojters: Vojska SAD ubila komandanta iračke milicije Al-Nudžaba
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Vojska SAD ubila je u Bagdadu vođu iračke milicije, koju okrivljuje za napade na američke snage u Iraku, kao i još jednu osobu, rekao je neimenovani američki zvaničnik za Rojters.

Isti zvaničnik, koji je želeo da ostane anoniman, rekao je da je u tom napadu pogođeno vozilo, ali nije naveo ime ubijenog komandanta iračke milicije.

Prethodno su policijski i bezbednosni izvori Rojtersa naveli da su najmanje tri borca iračke milicije Al-Nudžaba, koju podržava Iran, poginula, a šest je ranjeno u napadu dronom na štab te milicije u istočnom Bagdadu.

Policijski izvori i očevici naveli su da su ispaljene najmanje dve rakete koje su pogodile zgradu koju koristi iračka milicija Al-Nudžaba.

Portparol milicije rekao je da su njena tri pripadnika ubijena, uključujući lokalnog komandanta. Portparol je optužio SAD da su izvršile napad.

SAD su prošloga meseca izvršile napade u Iraku kao znak odmazde zbog napada militanata iranskih saveznika dronovima na baze američkih i međunarodnih snaga, u kojima je jedan američki vojnik teško povređen, a dvoje lakše.

Vojska SAD bila je meta napada raketama i dronovima najmanje 100 puta u Iraku i Siriji od početka rata između Izraela i Hamasa 7. oktobra.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet