Fokus

Bela kuća, Kongres i Pentagon neobavešteni: Američki zvaničnici danima nisu znali da je Lojd Ostin hospitalizovan

Komentari

Autor: Tanjug

06/01/2024

-

21:11

Bela kuća, Kongres i Pentagon neobavešteni: Američki zvaničnici danima nisu znali da je Lojd Ostin hospitalizovan
Bela kuća, Kongres i Pentagon neobavešteni: Američki zvaničnici danima nisu znali da je Lojd Ostin hospitalizovan - Copyright Tanjug/AP/Manuel Balce Ceneta

veličina teksta

Aa Aa

Članovi Kongresa i čelnici Pentagona danima nisu znali da se američki ministar odbrane Lojd Ostin nalazi u bolnici od ponedeljka, 1. januara, piše AP, pozivajući se na neimenovane izvore.

Pored toga, i dalje nije poznato kada su Bela kuća i najvažniji američki zvaničnici obavešteni o tome da je Ostin hospitalizovan. 

To što je Pentagon danima izbegavao da obelodani da je Ostin u bolnici pokazuje zapanjujući nedostatak transparentnosti o njegovoj bolesti, o tome koliko je ozbiljna i kada bi mogao da bude pušten kući, ocenjuje Asošiejted pres.

Takva tajnovitost, u vreme kada se SAD suočavaju sa krizama u vezi sa nacionalnom bezbednošću, kosi se sa uobičajenom praksom kada je reč o predsedniku i drugim zvaničnicima SAD, dodaje AP.

Portparol ministarstva odbrane Pet Rajder u petak je saopštio rekao da je Ostin (70) hospitalizovan zbog komplikacija koje je imao posle nedavne medicinske intervencije.

On, međutim, nije želeo da kaže šta se tačno dogodilo, niti u kakvom je trenutno stanju Lojd Ostin.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet