Fokus

Lojd Ostin sa izraelskim kolegom Joavom Galantom: SAD ostaju posvećene očuvanju bezbednosti Izraela

Komentari

Autor: Tanjug

25/07/2023

-

20:35

Lojd Ostin sa izraelskim kolegom Joavom Galantom: SAD ostaju posvećene očuvanju bezbednosti Izraela
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Američki ministar odbrane Lojd Ostin razgovarao je danas sa izraelskim kolegom Joavom Galantom kome je poručio da SAD ostaju posvećene očuvanju bezbednosti Izraela.

"Sekretar Ostin je jasno stavio da znanja da je posvećenost SAD bezbednosti Izraela čvrsta i nepokolebljiva i potvrdio da je ministarstvo odbrane fokusirano na inicijative koje produbljuju vojnu saradnju", navodi se u saopštenju Pentagona.

Dodaje se da su dvojica zvaničnika razgovarala o "nizu pretnji po regionalnu bezbednost i stabilnost koje podržava Iran" i saglasili se da nastave da rade zajedno na njihovom suzbijanju.

Ostin je istakao da je široki konsenzus koji će biti postignut kroz politički dijalog predstavlja ključni element demokratije.

Istovremeno, američki ministar odbrane je naveo da je potrebno da izraelski i palestinski lideri preduzmu korake kako bi osigurali stabilnost na Zapadnoj obali.

Ostin je pozvao palestinske lidere da osude terorizam i preduzmu aktivne korake za sprečavanje nasilja, izraelskog ministra Galanta pozvao je da se pozabavi nasiljem ekstremističkih naseljenika nad palestinskim civilima.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet