Fokus

Od "imbecila" i "đavoljeg čoveka" do "njegove svetosti": Milej promenio odnos prema papa Franji, pozvao ga u Argentinu

Komentari

Autor: Tanjug

11/01/2024

-

17:15

Od "imbecila" i "đavoljeg čoveka" do "njegove svetosti": Milej promenio odnos prema papa Franji, pozvao ga u Argentinu
Od "imbecila" i "đavoljeg čoveka" do "njegove svetosti": Milej promenio odnos prema papa Franji, pozvao ga u Argentinu - Copyright Tanjug AP/Natacha Pisarenko, Andrew Medichini

veličina teksta

Aa Aa

Argentinski predsednik Havijer Milej pozvao je papu Franju da poseti svoju rodnu Argentinu, rekao je danas njegov portparol.

Ovaj poziv deluje kao da Milej pruža maslinovu graničicu papi posle kritika na račun poglavara Rimokatoličke crkve prethodnih godina, prenosi Rojters.

Milej je ranije raznim pogrdnim rečima nazivao papu Franju, od toga da je "imbecil" do toga da je "đavoljev čovek na zemlji", ali je od izbora na dužnost predsednika u novembru ublažio svoju retoriku nazivajući ga "njegovom svetosti", prenosi Rojters. 

Iz Milejove kancelarije kažu da su predsednik i papa razgovarali telefonom posle izbora u Argentini i da je Milej izrazio nadu da će uskoro ugostiti papu Franju.

Papa Franja nije bio u svojoj domovini od kad je stupio na čelo Vatikana pre deset godina. Pre nego što je izabran na konklavi 2013, bio je kardinal-sveštenik i zatim nadbiskup Buenos Airesa.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet