Fokus

Pet osoba, među kojima troje dece, pronađeno mrtvo u Kanadi, uhapšen mušakrac

Komentari

Autor: Tanjug

12/02/2024

-

14:00

Pet osoba, među kojima troje dece, pronađeno mrtvo u Kanadi, uhapšen mušakrac
Pet osoba, među kojima troje dece, pronađeno mrtvo u Kanadi, uhapšen mušakrac - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Pet osoba, od kojih je troje dece, pronađeno je mrtvo u nedelju u kanadskoj pokrajini Manitoba, u tri incidenta za koje Kraljevska kanadska konjička policija (RCMP) kaže da su povezana.

Policija je privela 29-godišnjeg muškarca, ali zasad nije podignuta optužnica, rekao je inspektor Tim Arseno iz RCMP na konferenciji u gradu Vinipegu.

"Kao otac, ne mogu da zamislim koliko je veliki gubitak za te porodice. Zajednica Karmana i okolnih oblasti će tugovati takođe, jer su izgubili neke od svojih najmlađih stanovnika na tragičan način", rekao je Arseno, preneo je kanadski CBC.

RCMP navodi da su se smrti dogodile na tri različite lokacije - na Autoputu 3, između Karmana i Vinkera, Autoputu 248, severno od pokrajinskog puta, i u kući u gradu Karmanu, koji se nalazi 75 kilometara jugozapadno od Vinipega.

Policija je navela da je RCMP iz Karmana pronašla telo žene, nakon izveštaja o saobraćajnom udesu na Autoputu 3. Telo je pronađeno u jarku, nedaleko od autoputa.

Nedugo nakon toga, RCMP iz opštine Hedingli dobila je poziv o vozilu koje gori na autoputu 248.

Očevici su izvukli tri deteta iz automobila pre nego što su stigle snage RCMP, ali su sva tri deteta proglašena mrtvim na licu mesta.

Policajci su uhapsili muškarca na toj lokaciji. Istraga je dalje odvela policajce ka kući u Karmanu, gde je pronađeno telo druge žene.

Odeljenje za zločine RCMP, forenzičke službe, saobraćajne službe za rekonstrukciju udesa i policajci iz Stounvola i Karmana istražuju smrtne slučajeve, dodao je Arseno.

Policija nije objavila ime osumnjičenog, niti je dala više detalja, ali je Arseno rekao da RCMP veruje da su se uhapšeni i žrtve poznavali. Arseno je dodao da policija veruje da sve žrtve koje su pronađene su iz oblasti Karmana. Jedini osumnjičeni je u pritvoru i nema opasnosti po stanovništvo, poručio je Arseno.

 

Komentari (0)

Svet